Ruim 6 miljoen luisteraars voor kerstprogrammering Sky Radio

[PARTNERBIJDRAGE] In de kerstperiode luisterde Nederland massaal naar Sky Radio. De zender werd traditiegetrouw omgedoopt tot ‘The Christmas Station’ en dit jaar officieel geopend door Björn van de legendarische popgroep ABBA. Van 26 november tot en met 26 december bereikte het non-stop muziekstation 6,1 miljoen luisteraars. Op kerstavond, eerste kerstdag en tweede kerstdag luisterden maar liefst 3,5 miljoen Nederlanders naar Sky Radio. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door RadioCall, in opdracht van Sky Radio.
Uunco Cerfontaine, Radio Director Sky Radio: “Het is echt topsport voor ons Sky-team om alles in de drukke kerstmaand vlekkeloos te laten verlopen. De kickoff met ABBA, het exclusieve interview van Sky Santa met Ed Sheeran, de grote Disney Actie, de Xmas Top 50 en natuurlijk 24 uur per dag non-stop kersthits programmeren. Dat we hiermee ruim 6 miljoen luisteraars een plezier hebben gedaan, is echt fantastisch. Nog 11 maanden geduld en dan starten we weer als The Christmas Station. Ik heb er alweer zin in.”
Tijdens de kerstdagen luisterden 1 op de 4 Nederlanders naar The Christmas Station. Bovendien steeg het aantal mensen dat het meest naar Sky Radio luistert in de kerstperiode met maar liefst 15% ten opzichte van vorig jaar. Ook online bleek het station populair. Op 24 december werd het huidige record verbroken en was het aantal streamluisteraars maar liefst  270.620. In totaal steeg het aantal streamluisteraars ten opzichte van vorig jaar met 15%.
Sky Radio 101 FM wordt ieder jaar omgedoopt tot ‘The Christmas Station’. In die periode staat de zender in het teken van de beste kerstsongs zoals ‘All I Want For Christmas’ van Mariah Carey en ‘Thank God It’s Christmas’ van Queen, maar ook nieuwe kersthits van Ed Sheeran en Elton John en OG3NE passeerden dit jaar de revue.Verder konden luisteraars weer stemmen op hun favoriete nummers voor de Xmas Top 50. De eerste stem werd uitgebracht door Duncan Laurence en ‘Last Chrismas’ van Wham! bleek de absolute nummer-1.Ondanks de beperkende maatregelen reed in de kerstperiode ook de speciale Sky Radio kersttram rond in Amsterdam. Dit jaar voor het eerst met een bijpassend bushokje mét dennengeur. De volledige kerstprogrammering werd dit jaar door luisteraars gewaardeerd met een prachtige 7,6.
Bron: Radiocall, GfK, Kerstbeluistering, 2021 (N=515, doelgroep: 10+).

image
(c) Sky Radio The Christmas Station 

3 Comments

  1. Complimenten voor Sky. Knappe prestatie.
    Dit jaar niet geluisterd naar Sky tijdens de kerst. Na de zoveelste keer dezelfde kerstnummers bij Sky vorig jaar, afgestemd op Sublime. Perfecte balans tussen een kerstdeuntje en relaxte muziek. Smaken verschillen en gelukkig kunnen we kiezen.
    Fijne jaarwisseling allemaal.

  2. Het haardvuur op SBS6 heeft Sky Radio ook wel goed geholpen, denk ik.

    Radio 10 draait tijdens de kerstdagen ook altijd veel goede kerstklassiekers. Muziek dat al heel oud is, maar je nog steeds graag hoort tijdens Kerstmis. Mooi is om daarbij terug te denken aan kerstdagen uit het verleden. Nostalgie.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*