RTV Dordrecht stopt met televisie

Het is een ontwikkeling waar meer lokale omroepen mee worstelen. Het bestuur van RTV Dordrecht zegt geen toekomst meer te zien voor traditionele tv-uitzendingen. De lokale omroep moet zich omvormen tot een modern mediabedrijf dat met actueel nieuws uit de stad actief is op nieuwe media, zoals internet, Twitter, Facebook en Instagram.

Daarnaast zal de radio doorontwikkeld worden. “Het besluit is mede ingegeven door de forse korting op onze subsidie met 135.000 euro“, zegt voorzitter Cees den Bakker van de omroep. “Maar ook als die korting niet helemaal doorgaat zullen we het financieel niet redden om televisie te blijven maken.”

Ouderen
RTV Dordrecht zegt de website van de omroep tot het belangrijkste medium te zullen maken. Op de website zullen ook gefilmde nieuwsitems en evenementenreportages te zien blijven. Het bestuur zegt zich te realiseren dat met het stoppen van de tv-uitzendingen met name ouderen van de uitzendingen verstoken blijven.

“Alhoewel ook ouderen steeds meer actief zijn op internet, is er een belangrijke groep is die niet meer bereikt zal worden, met name in verzorgings- en verpleegtehuizen. Alhoewel we dat zeer betreuren, is ons geen andere keuze mogelijk gebleken”, aldus het bestuur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*