RTL Nederland Management Traineeship

Een traineeship bij RTL Nederland is gericht op jouw verdere ontwikkeling als Young Professional. Daarbij hebben we oog voor jouw persoonlijke doelstellingen.

Werken met impact
Als trainee ga je aan de slag met vernieuwende en strategische projecten die een directe impact hebben op het bedrijf. Tijdens je projecten werk je samen met professionals, management en directie en je krijgt de ruimte zelfstandigheid en initiatief te tonen. Je bent in staat je te verhouden tot de verschillende stakeholders binnen de organisatie en weet een goede balans te vinden tussen overkoepelende en persoonlijke doelstellingen. Je weet feedback op je prestaties te gebruiken ten gunste van je professionele ontwikkeling.

Brede werkervaring
Om je een zo breed mogelijke ervaring te laten opdoen, werk je in 3 verschillende afdelingen (3 x 6 maanden). Voorbeelden zijn:

 • Business Development & Strategy
 • Concepts
 • Digital Media
 • RTL Nieuws
 • Sales / Marketing
 • RTL Ventures
 • Zakelijk Management

In deze 1,5 jaar leer je de organisatie, werkprocessen en medewerkers kennen. De invulling van je traineeship wordt afgestemd op zowel de organisatiedoelstellingen als jouw individuele doelstellingen. Bij het traineeship komen bedrijfsmatige aspecten van RTL Nederland aan bod, het gaat niet om een functie binnen TV programma’s.

Persoonlijke ontwikkeling
Uit het Talent Ontwikkel Assessment en de evaluatiegesprekken met jouw managers, blijkt aan welke aspecten je nog moet werken om jouw vaardigheden als toekomstig professional te optimaliseren. Door begeleiding en training wordt maximaal ingezet op het behalen van de daarin geformuleerde doelstellingen.

Profiel

 • Maximaal 1 jaar geleden WO master afgestudeerd met als voorkeursrichting maar niet uitsluitend: (Bedrijfs)economie, Bedrijfskunde, Technische of Media gerelateerde studie.

 • Grote affiniteit met  televisie, consumer marketing , digital media en andere media vormen.
 • Bestuurlijke en/ of organisatorische ervaring.
 • Je durft initiatief en verantwoordelijkheid te nemen om proactief aan de slag te gaan.
 • Je kunt je eigen mening en standpunt goed onder woorden brengen op een manier die past bij de situatie en welke respectvol is.
 • Je bent in staat om je eigen handelen en gedrag te reflecteren met als doel om je eigen professionaliteit te verbeteren.
 • Je kunt vlot en effectief contacten leggen en onderhouden om resultaten te behalen, een netwerk op te bouwen en zichtbaar te zijn in de organisatie.
 • Innovatief, pragmatisch, analystisch sterk, communicatief zeer vaardig en een absolute teamplayer.

Bedrijfsinformatie
RTL Nederland is een allround mediabedrijf en marktleider met vier televisiestations, RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8, en de themakanalen RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids. Het bedrijf vermaakt en informeert een breed publiek zeven dagen per week, 24 uur per dag op elk relevant platform. Met het marktleiderschap op televisie, snel groeiende activiteiten in digitale media met onder andere RTLXL.nl en Buienradar.nl, een brede nieuwsorganisatie, het innovatieve Ventures en RTL Live Entertainment is RTL Nederland een van de meest vooraanstaande en onderscheidende media- en entertainmentbedrijven van Nederland.

Vergoeding
Salaris is marktconform.

Reageren
Solliciteren kan vóór 25 mei 2014 door jouw CV met foto en motivatiebrief te sturen naar traineeship@rtl.nl. Voor vragen kun je mailen op bovenstaand emailadres of bellen met Jannerieke Hommenga, Hoofd Mediastages (Mediastages is in opdracht van RTL Nederland verantwoordelijk voor de voorselectie in dit sollicitatietraject), 035-6466280. Sollicitatiegesprekken vinden plaats tussen 6 en 16 juni.

Sollicitatiegesprekken vinden plaats tussen 6 en 16 juni. Naar aanleiding van het sollicitatiegesprek kan het zijn dat je wordt uitgenodigd op de assessmentdag, deze vindt plaats op woensdag 25 juni.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*