RTL komt met ’25 jaar Gordon’-documentaire

Na een zangcarrière van 25 jaar neemt Gordon dit jaar afscheid als zanger met twee concerten in het Concertgebouw in Amsterdam. Op zondag 20 en 27 november zendt RTL 4 de tweedelige documentaire ‘25 jaar Gordon’ uit van de hand van de veelgeprezen documentairemaker Michiel van Erp.

In deze portretserie blikt RTL 4 terug op een bewogen periode: de niet altijd even makkelijke jeugd van Gordon, zijn doorbraak bij het grote publiek en de groots en meeslepende carrière die volgde als zanger en televisie-entertainer. Een leven vol hits en successen, maar ook vol controverse. Van Erp volgde Gordon achter de schermen, zowel zeven jaar geleden bij de oprichting van LA The Voices, als de afgelopen maanden. Met deze documentaire, waarin de 25-jarige carrière van Gordon centraal staat, geeft hij een inkijk in het turbulente leven van de zanger en tv-persoonlijkheid, waarbij ook zijn vrienden, vijanden, collega’s en familie een boekje open doen over de opvallende mediapersoonlijkheid.

In deel één op zondag 20 november staat de jeugd van Gordon centraal. De zanger groeide op in Amsterdam-Noord als jongste van een groot gezin. Zijn vader had vele beroepen, waarvan marktkoopman de meest bekende is. De jonge Gordon droomde van een carrière als zanger en nam deel aan vele talentenjachten waarin hij liedjes van George Michael en Whitney Houston zong. Zijn familie, zijn jeugdvrienden, zijn eerste vriendinnetje en zijn eerste grote liefde vertellen over de jonge jaren van de ambitieuze Gordon. Met het nummer ‘Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn’ breekt Gordon uiteindelijk door en wekenlang staat hij aan de top van de nationale hitparades. De hit zou uiteindelijk van Gordon niet alleen een beroemde zanger maken, hij werd tevens ontdekt als tv-personality en grappenmaker die nooit en te nimmer een blad voor de mond neemt.

In deel twee op zondag 27 november is te zien hoe de carrière van Gordon een enorme vlucht neemt met zijn deelname aan De Toppers. Maar ook hoe hij, na een ruzie met René Froger, de groep weer verlaat en LA The Voices opricht. De lancering van LA The Voices valt samen met het overlijden van zijn moeder, een enorm groot verlies voor de zanger. Het imago van Gordon is inmiddels veranderd. Meer en meer wordt hij geassocieerd met harde grappen en lolmakerij, anders dan die vrolijke zingende krullenbol die ooit op de markt begon met zingen. Naast het zingen vormt Gordon al jarenlang samen met Gerard Joling het immens populaire televisie-duo ‘Geer & Goor’. Hun programma werd dit jaar zelfs genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. De nominatie lijkt na al die jaren een kroon op zijn werk.

Op zondag 4 december zendt RTL 4 de registratie van het afscheidsconcert ‘25 jaar Gordon: Compleet, Volmaakt, Het Einde’ uit. Samen met bevriende collega’s uit het vak en onder leiding van het Metropole Orkest brengt hij zijn grootste hits ten gehore.

De documentaire ’25 jaar Gordon’ wordt geproduceerd door De Familie Film&TV en is geregisseerd door Michiel van Erp. De registratie van het concert ’25 Jaar Gordon: Compleet, Volmaakt, Het Einde wordt verzorgd door RTL Productions.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*