RTL 7 brengt film over Dakar-rally Tom Coronel

Aanvankelijk was het nooit het plan om een vervolg te maken op ‘Dakar, I Love It, I Hate It’. Het idee voor een nieuwe Dakar-film begint aan de telefoon met RTL 7. Een huilende Tom Coronel, emotioneel van de uitputtingsslag verandert dat idee. Hij is af, nachtenlang niet geslapen, maar filmt nog steeds alles, van binnenuit de Dakar-rally, ook op de meest emotionele momenten.

Het resulteert in een document waarin alles samenkomt met een resultaat dat er mag zijn. Een waanzinnige documentaire, vol emotie en broederschap. Want het was zijn broer Tim die ervoor zorgde dat hij de laatste vijf dagen kon volhouden. ‘Dakar, Been There, Done That…’ is op 23 december te zien om 19.00 uur bij RTL 7.

Dat je Dakar niet zomaar uitrijdt laat dit videodocument tot in detail zien. Hij voert de kijker mee over grote hoogtes van 5.000 meter en door de diepste kuilen. Het verhaal van Tom Coronel, die samen met zijn broer Tim start in de Dakar-rally van 2017, wordt prachtig samengevat. Meer dan 400 uur eigen materiaal en bijna 200 uur ruw beeldmateriaal van de organisatie laten het ware verhaal van de coureur zien die wordt geteisterd door vermoeidheid en zuurstofgebrek.

Aangemoedigd door tomeloos doorzettingsvermogen weet hij alles te overwinnen. Gemonteerd met de mooiste muziek wordt de zwaarte duidelijk. Maar ook de hechte vriendschappen die je overhoudt en natuurlijk de innige band met de plaatselijke bevolking die te allen tijde klaar staat om de coureurs te helpen maar ook te verwelkomen.

Voor Tom Coronel wekt de film zijn emotie opnieuw tot leven: “Ik zie dingen in deze film die ik door uitputting echt niet meer wist. De finesse waarmee hij is gemonteerd brengt mij weer terug naar de weken afzien, ik moest slikken om mezelf in deze conditie te zien. Tegelijkertijd ben ik echt razend trots op deze editie van Dakar.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*