Rose d’Or voor Top 2000

De Top 2000 van NPO Radio 2 heeft een Gouden Roos gewonnen, een van de belangrijkste prijzen voor Europese radio- en televisieprogramma’s. Dat meldt de NOS. De prijs, vroeger de Gouden Roos van Montreux, heet tegenwoordig de Rose d’Or.

Zendermanager Jurre Bosman van NPO Radio 2 noemt de prijs een “ongelooflijke eer en waardering voor het Top 2000-team en het publiek, die samen al zeventien jaar van de Top 2000 het grootste muziekevenement van Nederland maken”.

De Rose d’Or  werd als Gouden Roos voor het eerst in 1961 in de Zwitserse plaats Montreux gehouden. Sinds 2013 verhuist het festival jaarlijks naar een andere plaats in Europa, dit keer vond het plaats in Londen.

Het doel van het festival is “het belonen van originaliteit, kwaliteit en creativiteit in amusementsprogramma’s en het bevorderen van uitmuntendheid in televisie en nieuwe media”. Eerdere Nederlandse winnaars van een Gouden Roos waren het programma  TV Masqué van Ralph Inbar in 1992 en Taxi met Maarten Spanjer in 1995. ( foto Twitter Gijs Staverman)
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*