Roos Moggré aan de slag voor AVROTROS

Roos Moggré start vanaf 1 april als presentator van het AVROTROS-actualiteitenprogramma EenVandaag. Zij vervangt Jojanneke van den Berge, die in verwachting is van haar derde kind, gedurende haar zes maanden van afwezigheid. Naast het presenteren van de televisie-uitzendingen zal Moggré ook als invaller het presentatieteam van Radio EenVandaag versterken.

Rene van Brakel, hoofdredacteur van EenVandaag, is blij met de komst van Moggré: “Roos heeft zich bij de NOS en WNL laten zien als een kundig en veelzijdig journalist en presentator. Ik ben blij dat we haar, in afwezigheid van Jojanneke, mogen toevoegen aan ons presentatieteam.”

Roos Moggré: “Ik heb ontzettend veel zin in deze mooie journalistieke uitdaging. Na mijn werk bij Goedemorgen Nederland ben ik toe aan een volgende stap. EenVandaag Radio en TV is een mooie combinatie die past bij mijn journalistieke ambities.”

Moggré studeerde journalistiek en internationale betrekkingen in Utrecht en begon haar journalistieke loopbaan bij Radio M Utrecht, de voorloper van RTV Utrecht. In de tussentijd deed zij ervaring op bij landelijke programma’s als NOVA en Stand.nl. De echte overstap naar een landelijke omroep maakte Moggré toen zij in 2008 aan de slag ging bij de NOS, zowel als presentator van het NOS Jeugdjournaal als het NOS Journaal. In 2014 verruilde ze de NOS voor omroep WNL, waar ze Goedemorgen Nederland presenteert.

Het presentatieteam van EenVandaag bestaat op televisie naast Moggré uit Suzanne Bosman, Pieter Jan Hagens en Jaap Jongbloed. De radio-uitzendingen worden daarnaast ook afwisselend gepresenteerd door Suzanne Bosman, Jan Mom en Art Rooijakkers.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*