Rondleiding MCO tijdens Open Monumentendagen

Tijdens de Open Monumentendagen 2016, op zaterdag 10 en zondag 11 september, is het rijksmonumentale Muziekcentrum van de Omroep te bezoeken. Er worden rondleidingen gegeven, waarbij bezoekers langs de net gerestaureerde oudste studio van Nederland komt, maar waarbij bijvoorbeeld ook de studio’s van het Radio Filharmonisch Orkest en het Metropole Orkest te bezichtigen zijn.

Op zaterdag 10 september worden de rondleidingen gegeven door de oud studiochef van de VARA, dhr. E. Gerritsen. Ook op zondag staan twee rondleidingen gepland. De rondleidingen staan op beide dagen gepland om 11.00 uur en 14.00 uur. Het is verstandig om te reserveren, vol = vol.

Op zondag 11 september staan daarnaast ook een (gratis) lunchconcert van Camerata RCO op het programma en een lezing van mediahistoricus Prof. Dr. Huub Wijfjes. Het concert begint om 12.30 uur, de lezing om 15.00 uur.

In de week van 9 t/m 16 september staan diverse activiteiten gepland om te vieren dat de restauratie van de oudste studio van Nederland, onderdeel van het Muziekcentrum van de Omroep, is afgerond.

Klik hier voor het volledige programma.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*