Rolf Wouters blikt terug op Tandenborstelshow in podcast Daar Bleef Je Voor Thuis!

In een nieuwe aflevering van de podcastserie ‘Daar Bleef Je Voor Thuis!’ halen Ron Vergouwen en Bjorn Bouwens herinneringen op aan het programma ‘Uhhh… Vergeet Je Tandenborstel Niet!’. De tandenborstelshow was in de jaren 90 een grote hit bij Veronica. In de drukke, grotendeels geïmproviseerde spelshow konden twee mensen een reis winnen met Rolf Wouters als de charmante gastheer te midden van een uitzinnig publiek. 

Rolf Wouters: “De show was een heel persoonlijk programma, mijn speeltuin”

Naast veel fragmenten, herinneringen en andere vaste rubrieken spreken Ron en Bjorn uitgebreid met programmamaker Rolf Wouters in een zeldzaam interview. Rolf kijkt met veel plezier terug op deze creatieve periode uit zijn tv-carrière. Rolf: “Het programma is me heel dierbaar. Het was amusement, maar dan over de top. Een soort parodie op de grote amusementshows. Het programma had een enorme impact. De show was een heel persoonlijk programma, mijn speeltuin waarbij ik het leuk vond om mezelf creatief uit te dagen.” En hoe is het eigenlijk met vaste assistent van Rolf, meneer Sjon? Het komt allemaal uitgebreid aan bod in een openhartig gesprek. 

In de aflevering overziet Rolf het huidige tv-landschap: is er nog ruimte voor creatieve geesten die een dergelijk programma willen maken? En ook zijn eigen comeback bij SBS6 in 2020 met het programma ‘Split Screen’ komt aan bod: “Ik vond het leuk dat ik daar voor werd gevraagd, als was het alleen al om weer eens een studio van binnen te zien. Het gegeven van de quiz was heel aardig, maar wat ik jammer vond was dat er geen ruimte was om het programma naar mijn hand te zetten of iets meer te maken dan de quiz zelf. Er is nooit geëvalueerd, dat zie je wel vaker tegenwoordig. Er wordt iets geprobeerd, het slaat niet aan en het wordt meteen afgeserveerd.”

In de tweewekelijkse podcastserie ‘Daar Bleef Je Voor Thuis’ houden mediakenners Ron Vergouwen en Bjorn Bouwens op ietwat chaotische wijze nostalgische televisieprogramma’s uit hun kinder- en jeugdjaren (de jaren 80, 90 en 00) tegen het licht. Ze boordelen of ze anno nu nog steeds thuis zouden blijven voor de kijkcijferhits van toen en spreken met makers. Ook rakelen ze de grootste tv-flops uit de Nederlandse tv-historie nog even op in de rubriek ‘Daar Bleef Je Niet Voor Thuis’.

De afleveringen zijn te beluisteren via alle grote podcastplatforms en via deze link.


ONLINE RADIO AWARDS 2022

Het publiek kan weer stemmen op hun favoriete online radiostation, presentator en podcast voor de Online Radio Awards 2022. De prijzen voor de beste online radio- en podcastmakers van Nederland worden donderdag 19 mei 2022 uitgereikt tijdens de Online Radio Day vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Mediastad Hilversum. Kijk voor meer informatie op onlineradioawards.nl

3 Comments

  1. Helemaal mee eens. Rolf is een geweldige showmaster maar Split Screen boodt nauwelijks ruimte voor improvisatie, de duo’s konden maar geen keuze maken en het publiek zat er in het donker en eenzaam weggemoffeld. Neen, geef Rolf maar Wedden dat..? ofzo.

  2. Dit programma moet gewoon terugkomen. Hij moet het niet meer zelf gaan/willen presenteren maar hij moet zeker onderdeel van het team zijn dat de nieuwe versie maakt en die de presentator coacht.

    Laat Rob Janssen het maar eens proberen
    En zet die ook gelijk op een nieuwe versie van The Price is right (in Cash en Carlo versie.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*