Roderick Veelo (TPO Podcast) en KINK winnaars bij de Online Radio Awards 2022

Vanmiddag zijn in Beeld & Geluid Hilversum de winnaars van de OnIine Radio Awards 2022 bekendgemaakt. De award voor beste online radiostation ging naar KINK. Roderick Veelo won de award voor beste online presentator, maar ook zijn TPO Podcast viel in de prijzen als beste podcast van 2022. 

Beste Online Radiostation 2022: KINK
De award voor Beste Online Radiostation werd door presentator en oprichter van MSradio Suriname Quintis Ristie uitgereikt en ging dit jaar naar ‘KINK’. Andere genomineerde online radiostations waren: ‘Arrow Classic Rock’, ‘Hallokids Radio’, ‘JINX Radio’ en ‘Arrow Bluesbox Radio’.

Juryoordeel: 
‘Bij de keuze in categorie Beste Online Radiostation 2022, was de jury unaniem. Het beste online radiostation van 2022 is KINK. Het online radio station weet regelmatig met haar acties de pers te halen en heeft geïnvesteerd in een volwaardige, originele en onderscheidende programmering binnen hun genre met daarbij opvallende presentatietalenten, waarbij Tim op het Broek en Michiel Veenstra zelfs tot één van de beste presentatoren van Nederland behoren.’

Beste Podcast 2022: TPO Podcast
Bert Brussen en Roderick Veelo vielen in de prijzen met de TPO Podcast. Presentatrice en podcastmaakster Wytske Kenemans reikte dit jaar de award voor Beste Podcast 2022 uit. De andere genomineerden in deze categorie waren: ‘Het Land van Wierd Duk’, ‘Groeten uit het Zuiden!’, ‘RacingNews365 Formule 1 Podcast’ en ‘Kleine Boodschap’.

Juryoordeel: 
‘De TPO Podcast is een goed geproduceerde, gemonteerde en mooi aangeklede podcast met een dijk van een presentator, die door vlotte presentatie de vaart er goed in weet te houden. Het totaalproduct is echt een ander geluid en accentueert de tijdgeest. Door de duo-presentatie is de podcast inhoudelijk uitgebalanceerd. Verder is het engagement richting het publiek groot. De donateurs hebben een stem en krijgen wekelijks een extra aflevering. De TPO Podcast is door de jury alles overziend verkozen tot beste podcast van 2022’. 
Beste Online Presentator 2022: Roderick Veelo
Roderick Veelo ontving niet alleen met de TPO Podcast een award, maar kreeg ook nog de prijs voor Beste Online Presentator 2022. De award voor Beste Online Presentator 2022 werd uitgereikt door radio- en podcastmaker,maar ook Online Radio Awards 2020-winnaar Bastiaan Meijer. Veelo liet de andere kanshebbers: Tim op het Broek (KINK), Wierd Duk (Het Land van Wierd Duk), Johan Derksen (Grolloo Radio/Arrow Bluesbox Radio) en Mayoni Oosterhoff (Hallokids Radio) achter zich. 
Juryoordeel: 
‘Roderick Veelo is niet enkel een goede en prettige presentator, maar heeft ook veel kennis van actualiteiten. Hij weet ook de luisteraar bij de podcast te betrekken. Hij is tekstueel sterk, duidelijk en koppelt dit aan journalistieke evenwichtigheid. Hij gaat in op tegenargumenten en geeft daarna pas aan waarom zijn visie afwijkt. Veelo won in 2018 al eens de prijs voor beste online presentator. De jury ziet groei in dit talent en kiest daarom Roderick Veelo als beste online presentator van 2022.’.

Innovatieprijs 2022: Podimo
Dit jaar heeft de Online Radio Awards ‘Vernieuwing’ als hoofdthema. De jury heeft er daarom voor gekozen om de Innovatieprijs 2022 uit te reiken. Al eerder deze week maakte de jury bekend dat de Innovatieprijs 2022 naar Podimo gaat. Met de komst van Podimo lijkt er volgens hen nu eindelijk een solide verdienmodel te ontstaan voor podcastmakers. De jury verwacht dat de lancering van Podimo gaat bijdragen aan de waardering en professionele uitbouw van de podcastindustrie in de volle breedte. De jury kent de Innovatieprijs 2022 daarom toe aan Podimo. 

Online Radio Awards
De stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR) en medianieuwssite Spreekbuis.nl organiseerden dit jaar voor de vierde maal de Online Radio Awards in Mediastad Hilversum. De prijsuitreiking is opgezet om de online radiomakers en podcasters, maar vooral de online radio en podcasting onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Het publiek kon vorige maand via de website onlineradioawards.nl zelf stemmen op zijn of haar favoriete online radiostation, podcast en presentator. In totaal kwamen er 18.176 stemmen binnen. Uit de vijf genomineerden per categorie koos de jury de winnaar. De jury van de Online Radio Awards 2022 bestond uit Peter Contant (Max Magazine/ CLASSY Lifestyle en voorzitter v-OR), Richard Otto (XS2Content/ Tens Media uitgever van Spreekbuis.nl), Pierre Papa (Radiocoach), Erik de Zwart (Voorzitter Stichting Top 40 en mediaondernemer) en Mischa Blok (Radio- en podcastmaakster NPO Radio 1) Meer informatie over dit event is te vinden op onlineradioawards.nl.

De awardshow is hier terug te luisteren:

3 Comments

  1. Gefeliciteerd winnaars. Maar dat Pomido de innovatieprijs 2022 heeft gewonnen, zegt veel over de staat van het Nederlandse medialandschap. Had er het jaartal 2018 bijgestaan, had ik er meer begrip voor gehad.

  2. Waar is de podcast “Dit is de radio” terug te luisteren die live gemaakt is tijdens het congres. Of wordt er censuur gepleegd? Marcel van Roosmalen sloeg de spijker genadeloos op zijn kop en haalde deze incrowd award genadeloos onderuit. En niemand durfde er tegen in te gaan in het ons kent ons wereldje.

  3. Ja hoor, opnieuw genomineerden en een winnaar die ook in de ether zitten… Waar slaat dat nou op….. Niets tegen het uitreiken van prijzen, altijd leuk, maar wanneer geven jullie deze prijs eens een andere naam. Of zorg ervoor dat uitsluitend echte “Online” stations zonder frequenties in aanmerking komen, dan doe ik heel misschien ook weer mee met Soulshow Radio🤪

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*