Robot Kittens ontwikkelt interactieve podwalk-app voor televisieserie Het water komt

Digital creative tech agency Robot Kittens heeft voor de nieuwe vierdelige NTR-documentaire Het water komt een interactieve podwalk-app ontwikkeld. Hiermee kunnen mensen onder andere audiowandelingen maken, ingesproken door Winfried Baijens, op verschillende plaatsen in Nederland waar de watersnoodramp heeft geteisterd. De app is voorzien van Augmented Reality (A.R.), waardoor de overstromingen digitaal tot leven komen. De podwalk-app is vanaf maandag 2 januari gratis te downloaden voor iOS- en Android-gebruikers.

Richard van Montfrans, projectleider NTR: “Dit jaar is het 70 jaar geleden dat de watersnoodramp ons land trof. We herdenken dit met een vierdelige documentaire, die vanaf 6 januari om 20.30 uur te zien is op NPO2 – en hebben daarbij samen met Robot Kittens een podwalk-app ontwikkeld. Met de app kun je op verschillende plaatsen door Winfried Baijens ingesproken audiowandelingen maken, rond grote overstromingen die Nederland in de geschiedenis hebben geteisterd. En je krijgt er nog AR-momenten bij ook. We hebben voor Robot Kittens gekozen, omdat ze volledig in de technologie zitten en je aan alles merkt dat ze graag gave dingen willen maken.”

Tijmen Mulder, co-founder Robot Kittens: “We werden door NTR uitgenodigd mee te pitchen voor de podwalk-app van de televisieserie Het water komt. Na een traject van een aantal weken hebben we de pitch op meerdere vlakken gewonnen. We hebben een gebruiksvriendelijke app voor de NTR-serie ‘Het water komt’ ontwikkeld. Hierin zijn verschillende Podwalks te vinden, waarmee je via een kaart unieke looproutes kan wandelen en via audio een verhaal hoort over de impact van de watersnoodramp op die locatie. We hebben ook gebruikgemaakt van Augmented Reality. Hiermee kan je bijvoorbeeld zien hoe hoog het water kwam en hoe de situatie er toentertijd uitzag. Door de telefoon op de desbetreffende locatie te richten, maakt de app de bijzondere verhalen zichtbaar. Daarnaast leveren we ook het design van de huisstijl van de serie. Hierdoor ontstaat er een sterke visuele connectie tussen digitaal en tv.”

Locaties
De podwalk-app Het water komt is op zeven plekken in Nederland toe te passen; waaronder Amsterdam Tuindorp-Oostzaan, Marken, Dordrecht, Valkenburg, Zwolle, Nijmegen en Oude-Tonge. Vanaf maandag 2 januari gratis te downloaden in de app store en op Google Play.

Meer informatie: www.robotkittens.nl | www.ntr.nl

Klant: Stichting NTR
Verantwoordelijk bij klant: Richard van Montfrans, Ingrid Walschots
Bureau(s): Robot Kittens
Business Owner(s): Jesse Mons
Creative Owner(s): Tijmen Mulder
Project Management: Jesse Mons
Creatie: Tijmen Mulder
UX-Design: Ruben Kuiper, Koen Koopman
Design: Koen Koopman
Copy: Stichting NTR

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*