Rob van Someren: “Radio Veronica heeft best wel een redelijk wondje geslagen”

De media podcast ‘De Broadcast’ is terug met een nieuw seizoen. In de eerste  aflevering van het 3e seizoen is Radio 10 DJ Rob van Someren te gast. In de podcast praten podcast hosts Patrick van Denderen en Peter Oostrom uitgebreid met Rob over zijn rijke radio loopbaan. Dit wordt gedaan aan de hand van fragmenten, verhalen en anekdotes. Rob begon zijn radioloopbaan op zijn 17e bij het legendarische Radio Decibel waar hij de mengtafel deelde met oa. Daniel Dekker, Adam Curry en Jeroen van Inkel. Van Decibel stapte hij in 1988 over naar het beginnende Radio 10, werkte daarna bij Radio 3, Radio Veronica en de laatste jaren is hij te horen met de middagshow bij Radio 10. Over dit en zijn 30 jarige radio loopbaan wordt uitgebreid met hem gesproken. Hij won 2 mooie radioprijzen waaronder de Gouden Radioring. De loopbaan van Rob kent veel hoogtepunten maar ook enkele dieptepunten. Alles wordt besproken in de podcast. Ambieert hij een functie van Radiobaas? En hoe houd je 30 jaar lang radio maken leuk? Dat en meer hoor je in een nieuwe aflevering van ‘De Broadcast’. 

Radio
Rob ziet in deze tijd met een veelvuldig aanbod van content nog steeds heel veel ruimte voor radio “als je radio maakt, dan denk ik ook, dan moet je duiken in het gat waar andere platformen niet aan kunnen voldoen”. Hoe kijkt Rob naar de huidige manier van radiomaken? “Ik word weleens moe, en ik denk dat dat ook te maken had met de vervlakking van de radio, dat dj’s kapot gecoacht werden. Wees nou jezelf, dat hou je het langst vol”. Hij vervolgt “Wat ik nog altijd heel belangrijk vindt bij radio maken is sfeer”, aldus de Radio 10 DJ.

Veel hoogtepunten voor Rob in zijn loopbaan, maar ook een flink dieptepunt. Zijn gedwongen vertrek bij Radio Veronica, wat leidde tot een rechtszaak, noemde Rob eerder een incident, en dat vindt hij nog steeds. In ‘De Broadcast’ zegt hij het volgende; “Zo hoor je niet met elkaar om te gaan, dat heeft bij mij best wel een redelijk wondje geslagen. Dat heeft wel wat tijd nodig gehad om daar een beetje van af te komen, want ik had nooit gedacht dat mensen in staat zouden zijn een ander zo achterbaks te behandelen. Dat een bedrijf waarvoor je werkt in staat is om valse verklaringen af te geven, in geschrift, in een rechtbank”. 

Radio 10 en ambities

Rob zit nu al sinds 2015 gelukkig en succesvol op Radio 10, als DJ, maar ambieert hij ook nog een rol als zenderbaas? Rob reageert op de geruchten die er zijn “Ik heb ook wel gelezen en gehoord dat mijn naam gonst, maar uit het bedrijf nog niet gehoord. Dus wat dat betreft ook nog geen reden om er over na te denken. Je hoeft mij niet te vertellen hoe ik denk dat we met dit station weer een paar stappen verder kunnen, maar dat hoeft wat mij betreft niet in de rol van station manager te zijn”. 

De Broadcast

Sinds oktober 2020 is de populaire media podcast ‘De Broadcast’ te beluisteren op de grote podcast streamingdiensten of via www.debroadcast.nl. Podcast hosts Peter Oostrom en Patrick van Denderen interviewen elke aflevering een andere gast. Dat doen ze aan de hand van fragmenten/anekdotes/meningen en andere passende onderwerpen. Het is een soort ‘portret podcast’ van de desbetreffende gast. Gasten als Humberto Tan, Catherine Keyl, Rick Romijn, Marieke Elsinga, Rick van Velthuysen, Eddy Keur, Henny Huisman en Toine van Peperstraten hebben al deelgenomen. De volgende gast is NPO Radio 2 DJ Wouter van der Goes.

9 Comments

 1. rob doet het prima op 10 die heeft geen kleine zender als veronica nodig. nog steeds een leuke show. niet gek, een stukje energie op een zender voor ouderen houdt de luisteraars fit.

 2. Rob en zijn team zetten door deweeks een geweldig programma neer. Grap en een grol, vaak met een dikke knipoog en ook veel zelfspot. Goede muziek uit de jaren 80.

 3. Alweer lang geleden.(eind jaren 90?)
  Rob was DJ op 3FM voor TROS radio.
  TROS radio verzorgde vanaf de Huishoudbeurs in de RAI rechtstreekse uitzendingen.
  Techniek verzorgt door het NOB en ondergetekende was met meerdere collega’s druk bezig om alles technisch te realiseren.
  Op een gegeven moment functioneerde er iets niet naar wens, waardoor ik achter (en onder) de regeltafel voor de oplossing moest zorgen.
  De presentatie microfoon werkte wel en tijdens de uitzending hoor ik Rob op een gegeven moment zeggen: ” oh ja, ik heb ook mijn broer meegenomen, die ligt hieronder de regeltafel”
  Hilariteit onder de bezoekers toen ik inderdaad onder de regeltafel vandaan kwam.

  Tja dat krijg je met zijn humor en dezelfde achternaam.😉

 4. Geweldig programma,vooral de Moppen en raadsels,en helemaal de vrijdag met onze Dingetje.
  Alleen dat eeuwige geleuter over dat Golf,hou dat A.U.B. voor jezelf daar wordt ik kotsmisselijk van.

 5. Menno Maat (De zoon van Ferry Maat) is tegenwoordig hoofd techniek bij BNR. In het verleden zat hij bij de Sky Radio Group. En heeft op social media dit weekend van zich laten horen:

  MENNO MAAT:
  Oké dan ga ik toch even mijn mond open doen.

  Rob van Someren, de man die zegt dat hij achterbaks is behandeld is zelf ook nogal achterbaks. De man die ervoor gezorgd heeft dat mijn functie van chef techniek (van 3 radiostations!) bij de Skyradio Group kwam te vervallen. Hij wilde dit samen met een bevriende collega erbij doen. Daarna heeft hij ook veel mensen onder druk gezet en niet netjes behandeld. Dat werd gezien door de leiding van het bedrijf en heeft hem uiteindelijk zijn baan gekost.

  Rob van Someren moet gewoon radio maken, want daar is hij goed in.

  Het heeft mij ook iets goeds gebracht. Vertrouw op jezelf, luister naar je gevoel. Volgende week werk ik 9 jaar bij BNR, ben lid van het managementteam en krijg alle ruimte om te bouwen aan een goed operationeel (technisch) team en nieuwe technische mogelijkheden.

 6. OK, even rekenen.
  Spreekbuis schrijft dat Rob op zijn 17e is begonnen met zijn radioloopban bij Decibel Radio. Volgens de geboortedatum op Wikipedia moet dat in 1980 of 1981 zijn geweest. Dat is nu meer dan 40 jaar geleden.
  Hoezo dan een 30 jarige radioloopbaan?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*