‘Rob Out verdient een straatnaam op het Media Park’

Bert van der Veer bracht deze week de biografie ‘MISTER VERONICA’ uit. Volgens Van der Veer verdient de overleden media-ondernemer meer erkenning.
Bert van der Veer in studio Amsterdam 21-06-2019

Zaterdag 31 augustus is het precies 45 jaar geleden dat zeezender Radio Veronica uit de lucht ging. Omroepbaas Rob Out richtte vervolgens de Veronica Omroep Organisatie op en wist er de grootste publieke omroep van Nederland van te maken. Bert van der Veer bracht deze week de biografie ‘MISTER VERONICA’ uit. Volgens Van der Veer verdient de overleden media-ondernemer meer erkenning. Dat meldt hij in een interview op Nederlands Media Nieuws.

‘Ik vind dat Rob Out ten onrechte geen straat of een ander iets vernoemd heeft gekregen. Dit heeft hij echter wel verdiend. In het Mediapark zijn de afgelopen jaren de nodige wegen, straten en hofjes vernoemd naar mediabekendheden. Ondanks de schaduwzijde van Rob Out, heeft Rob Out heel veel voor het medialandschap betekend en niet alleen voor Veronica. Die erkenning mag er best wezen en komen. Het boek doet daar een bijdrage aan.”

Lees het gehele interview op Nederlands Media Nieuws. 

Foto: Govert de Roos

14 Comments

 1. Is er een stukje groen in het mediapark: Het Rob Out Plantsoen? (ROP). Of wellicht een rotonde? De Rob Out Rotonde? (ROR). Een tribune misschien: de Rob Out Tribune? (ROT). De Het Rob Out Laantje? (ROL). Nou ja, jullie vinden vast wel een plekje. Als het maar geen doodlopende steeg is.

 2. Is er geen klein cafeetje op het mediapark? Ik ben er al 10 jaar weg dus……….en ik drink niet. Was de enige bij Veronica (op zee )

  Zonder gekheid, hij heeft zeker een plek verdient! Maar ja, er moet natuurlijk eerst over vergaderd worden. hi

  • Sterker nog: a) eerst de keuze voor een locatie, b) de financiering, c) de selectie van de persoon die het mag onthullen, d) de inhoud van de speech, e) de tijdsduur, de aandacht voor en het bereik van het evenement er omheen, f) … Er valt dan weer heel wat af te ouwehoeren. Misschien is er wel een aparte bijeenkomst, met dit als enige agendapunt, voor nodig om een “weloverwogen” beslissing te nemen…

 3. Ik heb een voorstel voor een tekst bij de onthulling

  “Het is tijd geworden om afscheid te nemen…Een verschrikkelijk gevoel. Een periode wordt afgesloten.
  Met het afscheid nemen van Veronica sterft ook een beetje de democratie in Nederland. Dat spijt me voor Nederland….”

 4. Maar die weg is er toch al lang? De straat waar jarenlang oa Stichting Nederlandse Top 40 was gevestigd “De Oude Engweg” (nabij het raadhuis van Hilversum) had als bij-naam:”De Enge Outweg”.

 5. Was Veronica in 1971 niet verantwoordelijk voor de
  bomaanslag op de MEBO 2, het zendschip van
  Radio Noordzee. En was Rob Out toen niet leiding-gevend?
  Bij die aanslag liepen mensenlevens gevaar.
  Of dat nou een omroepmedewerker is die je moet
  huldigen met een straatnaam kun je je afvragen.

 6. Volgens mij was hij daarvoor niet verantwoordelijk. Veronica-eigenaar Bull Verweij kreeg een gevangenisstraf, aangezien hij opdracht voor de bomaanslag heeft gegeven. Overigens heeft Bull tot zijn dood spijt gehad voor deze beslissing. Bedoeling was vooral om het schip los te krijgen, alleen de bom was wat sterker dan verwacht.. Het heeft de wetgeving bespoedigd om de zeezenders uit de lucht te krijgen

  • Tja, een pijnlijke affaire. Ik snap dat Veronicafans van toen en nu daaraan liever niet herinnerd willen worden. Ik verloor mijn sympathie voor het “piraten”station toen toch ook wel. Een schip op drift laten raken is bepaald niet zonder gevaar op schade en letsel voor de bemanning, lijkt me. Best een ernstig geweldsmisdrijf en tekenend voor een verrotte mentaliteit volgens mij.

 7. Ook zonder de brandstichting op de MEBO 2 was het verdrag van Straatsburg wel door De Nederlandse regering geratificeerd. Men wilde gewoon de monopolie terug hebben.

  • Hoezo “men” wilde het monopolie terug? Distributie van radiofrequenties behoort tot de bevoegdheid van het internationaal recht. Niet bij de vrije jongens van de commerciele mediamarkt.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*