Rob en Wijnand trappen carnaval feestelijk af met Rob & Wijnand Carnaval Countdown

Presentatoren van de 3FM-ochtendshow Rob Janssen (AVROTROS) en Wijnand Speelman (KRO-NCRV) zetten 10 februari Kruikenstad (Tilburg) op z’n kop. Een week voordat carnaval begint, trappen ze in Poppodium 013 in Tilburgaf met Rob & Wijnand Carnaval Countdown. Artiesten treden met hun carnavalskrakers op en er is aandacht voor mooie verhalen rondom het grootse volksfeest. AVROTROS zendt Rob & Wijnand Carnaval Countdown 10 februarivanaf 20.00 uur live uit op 3FM en om 20.25 uur op NPO 1 Extra.

Eerder hebben Rob en Wijnand in hun ochtendshow bekendgemaakt dat onder anderen Vieze Jack, Lamme Frans, Chef Soldaat, Feest DJ Maarten en Goed Blauw met hun carnaval hits optreden tijdens de feestelijke show. De komende weken worden meer grote namen aan de line-up toegevoegd.

Rob Janssen is sinds jaar en dag ambassadeur voor carnaval bij de publieke omroep. Hij kijkt uit naar Rob & Wijnand Carnaval Countdown: “Carnaval is het grootste volksfeest van Nederland. Het wordt door miljoenen Nederlanders gevierd. Het zijn de warme dagen waarop we verbroederen, waarop iedereen gelijk is en de zin van onzin centraal staat. Ik vind het fantastisch om dit met luisteraars en liefhebbers te vieren.” Wijnand Speelman: “Aangestoken door Rob is carnaval mijn DNA ingeslopen. Ik ben de hartelijkheid en vrolijkheid van het feest gaan waarderen en juist die hartelijkheid en vrolijkheid past ook bij ons ochtendprogramma. Ik hoop dat we heel veel van onze luisteraars op het feest gaan zien.”

Mediadirecteur Bart Barnas is blij met het initiatief: ‘‘Ik ben blij dat Rob en Wijnand dit traditionele volksfeest zo groots met Nederland willen vieren. Carnaval bestaat al heel lang en hoort bij de Nederlandse cultuur. En daarom past het zo goed bij AVROTROS.”

Rob & Wijnand Carnaval Countdown is het vervolg op de carnavalsuitzending die Rob en Wijnand vorig jaar live vanuit De Vorstin in Hilversum brachten. Publiek kon hierbij aanwezig zijn en de kaarten waren razendsnel uitverkocht. Daarom zetten ze nu de volgende stap door op vrijdag 10 februari naar de grote zaal van Poppodium 013 in Tilburg, het hart van carnavalvierend Nederland, te gaan. Op deze plek kunnen meer bezoekers meegenieten van de show.

De kaartverkoop van Rob & Wijnand Carnaval Countdown is gestart via de website van AVROTROS.

10 Comments

 1. Echt iets voor een jongerenzender als 3FM. Waarom het niet ook gewoon uitzenden op jongerenzender NPO3. Wat zullen de jongeren in Nederland weer massaal aan de buis en de radio gekluisterd zitten. Echt de NPO is er voor iedereen, zo zie je maar weer. En wat een mensenkennis en een feeling met jongeren als NPO om dit zo neer te zetten. Ja, je hoeft ze bij de NPO niets te vertellen, die weten drommels goed waar ze mee bezig zijn.

   • Ja daarom luisteren en kijken er ook zoveel jongeren naar 3FM en NPO3. En als al die jongeren buiten de randstad aan het carnaval vieren zijn dan luisteren die sowieso ook al niet.

    • de uitzending is dan ook een week voor carnaval

     “Een week voordat carnaval begint, trappen ze in Poppodium 013 in Tilburgaf met Rob & Wijnand Carnaval Countdown.”

     gewoon even lezen

 2. Mooi dat Rob, Wijnand en Liedeke jaarlijks aandacht aan carnaval schenken. Daarnaast zijn het juist de evenementen die luisteraars en kijkers ook weer dagelijks naar de zender kunnen trekken.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*