Rick van Velthuysen in nieuwe seizoen De Broadcast

In de eerste 2 afleveringen van het tweede seizoen van de populaire media podcast De Broadcast’ is NPO Radio 2 DJ Rick van Velthuysen te gast. Podcasthosts Peter en Patrick spreken uitgebreid over zijn loopbaan, 40 jaar Radio (en TV). Vrijdag 23 juli staat de eerste aflevering online, een week later staat ook deel 2 online via de bekende podcastdiensten. Rick is begonnen bij diverse omroepen bij Radio 3, was betrokken bij de oprichting van Radio 538, deed jarenlang de ochtendshow op Radio Veronica en maakt inmiddels een programma op NPO Radio 2.

Over begin tijd bij Radio 538 en Erik de Zwart

538 baas Erik de Zwart belde Rick kort voor de start van 538 met de vraag of hij bij het radiostation wilde komen werken; “Maar ik wil geen moment last van je hebben, als ik 1 moment last van je heb dan flikker in je eruit, dus zo begon het met Erik, lekker begin altijd”, aldus de DJ in de ‘De Broadcast’. Rick vervolgt; “538 heeft mij heel veel gebracht, ook in mijn gevoel hoe ik met dingen om moet gaan. Het is toch een dierbare herinnering. Ik heb bij 538 de ene kans na de andere gekregen. Daar lag het niet aan. Maar Lex (Harding red.) was sceptisch over mij”. Rick zegt verder over Lex Harding en Erik de Zwart “Je bent die mannen ook gaan waarderen, ook al heb je ze vaak gehaat”. Miljonair is Rick niet geworden “Erik zei later; jij hebt zo hard gewerkt voor mij, het is jammer dat jij nooit degene bent geweest die daar financieel optimaal van heeft kunnen profiteren en dat ik jou ook niet miljonair hebben kunnen maken”, aldus Rick.

Niet te serieus

“Ik heb mensen om me heen nodig die durven te zeggen ‘Rick je bent een lul’. Neem mij vooral niet te serieus. Jurjen Gofers, Erik Jan Rozendaal, Michiel Veenstra die waren instaat om tijdens de uitzending het met mij oneens te zijn, waardoor je spannende radio kreeg”, vervolgt Rick in de podcast.

Overstap van 538 naar Veronica

De overstap van 538 naar Veronica was “Moeilijk”, aldus Rick. “Ik had zoveel moeite om weg te gaan bij 538. Tot het moment dat ik op de zender kwam (Radio Veronica red.) ben ik gaan twijfelen. Voor de eerste uitzending heb ik me zo rot gevoeld, en dat heb ik niet laten blijken, dat zeg ik nu pas. Ik had er moeite mee 538 los te laten.” Rick heeft op Radio Veronica lang de ochtend gepresenteerd en daarmee in 2014 zelfs de Radioring gewonnen. Uiteindelijk stopte de ochtendshow en kreeg hij een programma in het weekend. “Het was het begin van het einde, een soort sterfhuisconstructie. Dat gevoel kreeg ik ook wel. Je voelde aan alles dit gaat naar een einde toe. Helaas. Tot ziens”, aldus de NPO Radio 2 DJ.

Leven na Veronica

Wat deed Rick na Veronica? “Toen heb ik alleen maar stom voor me uitgekeken. Ik was zo verbouwereerd over wat me was overkomen met Veronica. Ik heb heel lang zitten afvragen of ik überhaupt nog wel verder wilde gaan met de radio”. Voordat Rick naar Radio 2 ging heeft hij programma gemaakt bij Traffic Radio “dat was een soort van therapie, en daar ben ik ze nog steeds dankbaar voor”, vertelt hij. Momenteel zit Rick ’s nachts op NPO Radio 2, waar hij zelf over zegt “ik had toch geen keuze op dat moment. Maar er gaan weer dingen veranderen”. Ook zegt hij in de podcast “In mij zit ook nog steeds iemand die heel graag op Radio 1 iets zou willen doen, omdat ik dat leuk vind nieuws en actualiteiten”.

De Broadcast

Sinds oktober 2020 is de populaire media podcast ‘De Broadcast’ te beluisteren op de grote podcast streamingdiensten of via www.debroadcast.nl. Podcast hosts Peter Oostrom en Patrick van Denderen interviewen elke aflevering een andere gast. Dat doen ze aan de hand van fragmenten/anekdotes/meningen en andere passende onderwerpen. Het is een soort ‘portret podcast’ van de desbetreffende gast. Gasten als Humberto Tan, Catherine Keyl, Chiel van Praag, Rick Romijn, Bert Kuizenga, Tim Klijn, en Dennis Ruyer hebben al deelgenomen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*