Regionale omroepen te gebruiken met Apple CarPlay en Android Auto

Vanaf nu kunnen gebruikers in heel Nederland naar hun favoriete regionale omroep luisteren via Apple CarPlay en Android Auto. Met deze toevoeging aan de app kunnen luisteraars eenvoudig naar de radio luisteren en nieuwsartikelen laten voorlezen.

Deze integratie met Apple CarPlay en Android Auto is ontwikkeld door Regiogroei, de organisatie die de digitale ruggengraat van de regionale omroepen verzorgt: “We zijn erg blij dat we ons publiek deze nieuwe functionaliteit kunnen aanbieden”, zegt Christjan Knijff, algemeen manager bij Regiogroei. “Met Apple CarPlay en Android Auto is het nog makkelijker om naar je favoriete regionale omroep te luisteren, waar je ook bent.”

De update is gratis en wordt automatisch toegevoegd aan de Apple- of Android-app. Mocht de update niet direct te zien zijn, dan is het mogelijk dat de app van regionale omroep handmatig geüpdatet moet worden in de App Store of Google Play Store.


De integratie met Apple CarPlay en Android Auto is de volgende stap in de digitalisering van de regionale omroepen. Regiogroei werkt continu aan nieuwe manieren om de omroepen dichter bij haar publiek te brengen. De tien omroepen die meedoen, zijn: RTV Noord, Omrop Fryslân, RTV Drenthe, Omroep Gelderland, Oost, RTV Utrecht, Omroep West, Rijnmond, Omroep Zeeland en L1.

Over Regiogroei
Regiogroei is de digitale ruggengraat van tien regionale omroepen. Het bedrijf ontwikkelt en beheert digitale platforms en diensten voor regionale omroepen, waaronder websites, apps en digitale kanalen. Regiogroei werkt continu aan innovatieve oplossingen voor regionale omroepen.

Foto: Regiogroei

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*