Regionale omroepen in Noordoost-Nederland doen samen aan onderzoeksjournalistiek

RTV Drenthe, RTV Noord, RTV Oost en Omrop Fryslân slaan de handen ineen op het gebied van onderzoeksjournalistiek.

Media-minister Arie Slob heeft op 11 februari in de Zwolse studio van RTV Oost het startschot gegeven voor het samenwerkingsproject. Hij deed dat door symbolisch de eerste tegel te lichten voor de vier omroepen.

De hoofdredacties constateren dat er elk moment van de dag een oneindige stroom aan nieuwsberichten op mensen af komt. Ze zien het als hun publieke taak om tegenwicht te bieden in de vorm van gedegen journalistiek onderzoek.

De afgelopen jaren zijn de noordelijke omroepen uitgegroeid tot multimediale bedrijven, die continu zo snel mogelijk regionaal nieuws brengen op verschillende kanalen. Gevolg is wel dat het journalistiek uitzoekwerk op de achtergrond dreigt te raken. Daarom is besloten de krachten op onderzoeksgebied te bundelen.

Per onderzoek wordt een team gevormd van gespecialiseerde journalisten van de betrokken omroepen. Dat team gaat op zoek naar diepgravende en onthullende verhalen. Daar waar mogelijk wordt het publiek van de omroepen betrokken bij de onderwerpkeuze.

Het is voor het eerst dat de regionale omroepen in het Noordoosten van ons land structureel gaan samenwerken op redactioneel gebied.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*