Red Bee Verhoogt Duurzaamheid van Datacenter Door Global Media Gateway van Groene Energie te Voorzien

Red Bee maakt zijn wereldwijde Media Gateway-aanbod groener. Door het gebruik van duurzame energie uit windparken om de faciliteiten van het bedrijf van stroom te voorzien, zet Red Bee verdere stappen om zijn diensten milieuvriendelijker te maken. De Media Gateway is een carrier-neutraal datacenter, gevestigd op het Media Park Hilversum, nabij Amsterdam. De leverancier van groene energie is het Nederlandse bedrijf Eneco.

De Red Bee Media Gateway in Hilversum beslaat 1400 m² en is een colocatie- en connectiviteitsdatacenter voor een groot aantal publieke en commerciële omroepen en andere media- en telecombedrijven. Het datacenter biedt ook toegang tot alle Red Bee-hubs en -services over de hele wereld (inclusief Playout, MCR en distributie), alle grote datacenters in heel Europa en directe verbindingen met grote providers, telco’s en ISP’s en een groeiend aantal voetbalstadions, televisiestudio’s en evenementenlocaties.

“We zijn voortdurend op zoek naar manieren om de duurzaamheid van ons bedrijf en onze diensten te verhogen”, zegt Josbert van Rooijen, Head of Market Area Benelux, Central and Eastern Europe bij Red Bee. “Datacenters verbruiken over het algemeen veel stroom en investeren in groene energie is voor ons een logische volgende stap om de duurzaamheid van onze Media Gateway- en datacenterdiensten te vergroten.”

De afgelopen jaren heeft Red Bee een aantal investeringen gedaan om de energie-efficiëntie en duurzaamheid van de Media Gateway in Hilversum te vergroten. Door middel van een “free air”-installatie wordt met buitenlucht het datacenter gekoeld en met behulp van “cold aisle containment” wordt de efficiëntie van de luchtcirculatie verbeterd. Beide maatregelen hebben het energieverbruik aanzienlijk gereduceerd. Red Bee wil meewerken aan het vergroten van duurzaamheid in de media-industrie.

Het bedrijf is gecertificeerd volgens ISO 14001:2015 voor milieumanagementsystemen en kreeg onlangs het DPP-label “Committed to Sustainability”. In Nederland neemt Red Bee ook deel aan het MediaGroen-consortium, dat bestaat uit bedrijven in en rond het Hilversum Media Park die in een 5-jarig project de handen ineenslaan om de omroep- en media-industrie op ecologisch, economisch en sociaal gebied duurzamer te maken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*