Red Bee gaat de MCR-diensten voor FOX Sports in Nederland verzorgen

Met het tekenen van een meerjarige overeenkomst zal FOX Sports zijn kijkers voorzien van high-end internationale sportcontent via Red Bee’s multitenant IP-based global MCR-platform in Hilversum.

Als onderdeel van de contributie en distributie levert Red Bee mobiele encoders voor 38 voetbalstadions waarmee de signalen van de Nederlandse Eredivisie en eerste divisie worden doorgegeven. Aanvullende diensten zijn connectivity-setups tussen BT Tower in Londen, de global MCR in Hilversum en andere Red Bee-hubs, en daarnaast volledig beheerde contributiediensten voor Xee Danmark en ESPN Africa.

Het multitenant global MCR-platform van Red Bee bevat de nieuwste software-based oplossingen voor videonetwerken, routing, verwerking, monitoring, rapportage en distributie. Via dit platform zal FOX Sports zijn kijkers voorzien van alle high-end sportcontent, met de mogelijkheid om uit te zenden in 1080p en High Dynamic Range-kwaliteit (HDR).

Met zijn complete MCR-dienstverlening verzorgt Red Bee de contributie en feedafhandeling van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie met behulp van mobiele encoders vanuit 38 stadions in heel Nederland. De signalen worden doorgezet via de global MCR in Hilversum en beschikbaar gemaakt voor de productie- en broadcastafdeling van FOX Sports. Daarnaast levert Red Bee volledig verzorgde contributiediensten aan de play-out- en productiefaciliteiten van XEE Denemarken en ESPN Africa.

Met behulp van een tweerichtings-vezelverbinding tussen BT Tower in Londen, de global MCR in Hilversum en andere Red Bee-hubs krijgt FOX Sports nog meer flexibiliteit in zijn contentcontributie. Er wordt een directe verbinding opgezet tussen Dublin en Hilversum voor het ESPN Africa-commentaar. Dankzij het MCR Booking Office, dat 24 uur per dag bereikbaar is, levert Red Bee downlink- en uplinkcapaciteit vanuit Hilversum en Stockholm en kan er worden voldaan aan alle satellietverzoeken van FOX Sports.

“We zijn blij met het vertrouwen dat FOX Sports in Nederland in ons stelt”, zegt Steve Nylund, CEO van Red Bee. “Met ons onlangs gelanceerde IP-based global MCR-platform in Hilversum en aanvullende faciliteiten in Londen, Parijs en Stockholm hebben we een zeer flexibele infrastructuur die klaar is voor de toekomst en kan voldoen aan alle behoeften op het gebied van MCR, distributie en contributie in de steeds veranderende media- en broadcastindustrie.”

In Nederland zendt Fox Sports high-end internationale sportcontent uit, waaronder de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, KNVB Cup, Bundesliga, Major League Soccer, NFL, MLB, NHL en ATP- en WTA-tennis.

1 Trackback / Pingback

  1. Red Bee will provide the MCR services for FOX Sports in the Netherlands | En24 News

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*