ReChill kinderprogramma over mediteren en ontspannen

Kinderen zijn tegenwoordig druk, druk, druk: Hun best doen op school, sporten, muziekles en het bijhouden van social media. Regelmatig relaxen en het hoofd leegmaken is daarom belangrijk. In het nieuwe Schooltv.nl-programma ReChill laat rapper en acteur Akwasi kinderen op zijn eigen komische en inspirerende wijze kennismaken met mediteren en ontspannen: ReChillen. Hierdoor krijgen ze beter grip op stress en hun emoties. Mediteren zweverig en saai? Niet met ReChill!

Uit onderzoek blijkt dat kinderen door te mediteren meer zelfvertrouwen krijgen, hun concentratievermogen en creativiteit erop vooruit gaan, hun lichamelijke gezondheid verbetert en de kans op stress en angst afneemt.

‘Als het aan mij ligt, ban ik het woord stress helemaal uit. Dat kan met dit programma’, geeft Akwasi aan. ‘Je wordt er vrolijker, beter en hopelijk zelfs gezonder van als je er naar kijkt en de tools aangrijpt om zelf te mediteren. Ik denk dat er alleen maar voordelen aan de technieken van ReChill kleven.’

Check ReChill!

Wat is ReChill

Met ReChill krijgen kinderen tools om te mediteren en ontspannen op hun manier, wanneer zij dat zelf willen. Het programma bestaat uit 8 Doe-het-zelf sessies van ongeveer 7 minuten waarin Akwasi op zijn eigen creatieve manier de kijker ‘realtime’ trakteert op een portie ReChill. Elke aflevering heeft een thema, zoals piekeren, zelfvertrouwen of liefde. De oefeningen worden afgewisseld met grappige mantra’s, persoonlijke testimonials van kinderen, en leuke animaties met een wetenschappelijke introductie op de thema’s gemaakt door Mascha Halberstad. De sessies vragen geen voorbereiding en zijn uitermate geschikt om klassikaal in te zetten.

ReChill hoopt kijkers te motiveren mediteren onderdeel te maken van hun dagelijks leven. Akwasi en Mascha bedachten het programma samen. Akwasi: ‘Ik ben zelf de afgelopen zes jaar steeds meer gaan mediteren. Reden daarvoor is dat er als millenial ontzettend veel op je afkomt. Ik merkte dat het daardoor steeds moeilijker werd om te presteren. Door te mediteren, leerde ik te kanaliseren: voor een korte periode focussen op een bepaald punt, zodat je daarin een optimaal resultaat kunt halen. Nu heb ik rust en overzicht in mijn hoofd, en presteer ik beter dan ooit!’.

Livesessie en uitzendingen

Vanaf 25 januari komt er 8 weken lang iedere woensdag een nieuwe ReChill-aflevering online op www.schooltv.nl/rechill. De korte, laagdrempelige en vooral enthousiasmerende sessies zijn voor iedereen realtime mee te doen, waar je ook bent, zonder voorbereiding.

De serie wordt afgetrapt met een live-sessie op woensdag 25 januari om 11.45 uur. Iedereen in Nederland kan meedoen via het Facebook- en YouTube-kanaal van Schooltv.nl.

Uitzending: vanaf 25 januari, 8 woensdagen op www.schooltv.nl

Website: www.schooltv.nl/rechill

Regie: Mascha Halberstad

Producent: Blazhoffski

Eindredactie: Anneke Dorsman (NTR) & Marjan Rinsma (Blazhoffski)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*