Raymond Lamphen aangesteld als CEO M&I Broadcast Services

M&I Broadcast Services heeft Raymond Lamphen aangesteld als nieuwe CEO. Founder Harold de Groot treedt terug als directeur van het Hilversumse bedrijf, o.a. bekend van de producten OmniPlayer en Nimbus. Met zijn vertrek komt ook het nieuws dat M&I Broadcast Services wordt overgenomen door het Canadese Valsoft Corporation.

De opvolger van Harold de Groot, Raymond Lamphen, is geen onbekende in de media-industrie. Zo was hij werkzaam bij verschillende mediabedrijven en onder andere directeur van Ericsson Broadcast Services. ‘Vanuit uit mijn eerdere werkzaamheden ken ik M&I heel goed en Harold al jaren! In de vele gesprekken die we gevoerd hebben, bleken onze ideeën over onze industrie en de toekomst van M&I naadloos op elkaar aan te sluiten. Ik vind het een eer gevraagd te zijn deze uitdagende functie op te pakken. Ik ga vol energie, samen met het dynamische en vaardige team van M&I aan de slag om het bedrijf de komende jaren verder te laten groeien. Met Valsoft als nieuwe eigenaar heb ik hier ook het volste vertrouwen in’, zegt Raymond Lamphen.

‘Wat in 1992 begint als een klein idee, is in dertig jaar tijd uitgegroeid tot een prachtig bedrijf. M&I Broadcast Services maakt aansprekende, stabiele bedrijfskritische software en heeft een volwaardige en een prominente positie verworven in de media-industrie. Het bedrijf bestaat uit talentvolle en gepassioneerde medewerkers die het verdienen een manager te hebben die zich 365 dagen per jaar bezig kan houden met de bedrijfsvoering, klanten en medewerkers. Ik had daar, mede door mijn andere werkzaamheden, steeds minder tijd voor de laatste jaren. Om M&I de kans te geven te groeien en een volgende stap te kunnen maken, heb ik daarom besloten mijzelf terug te trekken als CEO. Ik heb het volste vertrouwen in Raymond als mijn opvolger. Omdat ik mijzelf meer beschouw als ondernemer, dan als investeerder, zijn we ook op zoek gegaan naar een nieuwe eigenaar. In Valsoft Corporation hebben we een partner gevonden die M&I Broadcast Services naar het volgende level kan brengen’, aldus vertrekkend CEO Harold de Groot.

‘Met deze overname versterkt Valsoft zijn aanwezigheid in de omroepmarkt, omdat we enthousiast zijn over deze industrie en actief op zoek zijn naar andere zeldzame kansen’, legt Michael Assi uit, CEO van Aspire, de operationele divisie van Valsoft. ‘M&I heeft een bewezen staat van dienst in het leveren van kwaliteit aan zijn klanten, en we kijken ernaar uit om het sterke team te helpen om M&I naar nieuwe hoogten te brengen.’

Over M&I Broadcast Services
M&I Broadcast services maakt aantrekkelijke, bedrijfskritische software for the media industrie. Met OmniPlayer hebben ze een nieuwe standaard in de markt gebracht van radio automation en play out software. Vrijwel elk regionaal en landelijke omroep in Nederland maakt gebruik van OmniPlayer om content, nieuws en muziek uit te zenden. Met Nimbus Newsroom is software ontwikkeld waarmee makers, journalisten en redacteuren nieuws kunnen brengen, vanaf elke plek, op elk moment en elk apparaat. M&I software wordt onder andere gebruikt door prominente Europese mediabedrijven zoals RTL, DPG Media, Radio Italia en Talpa.

Over Valsoft Corporation
Opgericht in Canada in 2015, verwerft en ontwikkelt Valsoft softwarebedrijven voor verticale markten. Dit om te zorgen dat elk bedrijf de beste missie-kritische oplossingen voor hun klanten leveren in hun specifieke branche of niche. Een belangrijk basisprincipe binnen de Valsoft filosofie is het investeren in goed gevestigde bedrijven en het onderhouden van een ondernemende omgeving die zorgt dat deze bedrijven uitgroeien tot de top van hun respectievelijke industrie. Valsoft investeert in waarde door lange termijn relaties aan te gaan met het zittende management.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*