Radiozenders niet tevreden over Frequentieveiling

Er is ongenoegen onder radiozenders over de recente FM-frequentieveilingen, volgens NRC. Zenders beweren dat ze te hoge bedragen hebben moeten betalen om vanaf 1 september te mogen uitzenden op de FM-band. De veiling, georganiseerd door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, bracht ruim 152 miljoen euro op, meer dan het dubbele van de vooraf gehoopte 73,7 miljoen. Talpa-directeur Paul Römer en BNR-hoofdredacteur Marc Adriani uitten hun ongenoegen over de hoge kosten. Het kabinet beweert echter dat de investeringen terugverdiend kunnen worden.

11 Comments

 1. Negen radiostations betaalden in 2003 bij elkaar 323 miljoen euro voor landelijke FM-frequenties. Dat waren pas hoge bedragen…

 2. Het gaat over veel geld dus natuurlijk gaan deze radiodirecteuren in de media roepen dat ze teveel betaald hebben. Signaal naar hun investeerders, signaal naar ministerie en eigenlijk geen nadelen.

  Maar natuurlijk totale bullshit. BNR moet 550.000 euro per jaar winst maken om dit terug te verdienen. Gelijk aan de waarde van de leaseauto’s van de directie plus het teamuitje in 2024 en 2025.

  Het doel was om de markt te verbreden en dat is gelukt: er zijn 2 nieuwe grote spelers.

  Adriani moet wat roepen: hij heeft op de dag dat hij 7,5 miljoen betaalde meteen 10 mensen ontslagen. Dat kun je beter verkopen als het allemaal “super oneerlijk boehoe” is.

 3. Den Haag is de grote winnaar en niet de luisteraar, toch Michiel? Leuk hoor dat Kink dit op de rit heeft gezet, nóg leuker dat ze er naast grepen, maar dat achteraf gejammer en gezeur is een beetje pathetisch. Het is nou eenmaal gebeurd, bedragen betaald; ga radio maken met je donderement!

 4. Beetje ‘huilie huilieverhaal’ hoor. Alle ondernemers konden verwachten dat de frequenties niet voor twee euro geveild zouden worden. Bovendien: als je dan toch zo tegen die hoge concessiebedragen bent, waarom sluit je de rijen dan niet en boycot je de hele handel om een standpunt duidelijk te maken.

  Doen ze niet. Natuurlijk niet. Niet mauwen, aan het werk en maak er wat van.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*