Radiorakkers wint IPON Award

Tjeerd van den Elsen van Radiorakkers uit Best won vanavond de IPON Award ‘Innovatie voor het leren in het Primair Onderwijs’ in Utrecht.

De award wordt elke twee jaar uitgereikt aan de beste innovatie in het onderwijs van dat moment. Radiorakkers won deze award in de categorie voor het basisonderwijs. Petra Mestrom uit Lieshout was ook genomineerd met de Greenscreenbox in de categorie Startup Award, maar greep helaas geen winnaar.

De IPON Award wordt elke twee jaar toegekend aan de beste ICT-innovatie voor het onderwijs. Radiorakkers won de prijs, omdat podcasts een plek vinden in de klas. Tjeerd van den Elsen, Leraar van het Jaar 2017, is blij met de award: “Ons onderwijs is heel erg gericht op lezen en schrijven, maar met spreken en luisteren doen we niet zo veel. Met een beredeneerd aanbod voor spreken en luisteren krijgen kinderen die niet zo goed zijn in lezen ook de mogelijkheid om op een andere manier met taal bezig te zijn en toch mee te doen net zoals hun klasgenoten die wel goed zijn in lezen.”
Door met kinderen radio en podcasts te maken ontdekken kinderen dat spreek- en luistervaardigheid net zo belangrijk is als de lees- en schrijflessen in de klas.

Foto 05-02-2020 17 16 31.jpg

Juryrapport
Juist in een tijd waarin de onderwijsinspectie concludeert dat het een stuk beter kan met betrekking tot het aanbod van spreken, luisteren en het voeren van gesprekken, komt Radiorakkers met de Podcast in de klas. De site is zeer toegankelijk, er is lesmateriaal om de leerkracht en de kinderen te begeleiden en het product is zeer breed inzetbaar. Hier kan iedere leerkracht morgen mee aan de slag!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*