Radioprogramma De Sandwich bestaat 25 jaar

Al 25 jaar klinkt de begintune van Je me suis fait tout petit als aftrap van het programma De Sandwich. In 1995 startte het radioprogramma met Jacques Klöters, met tussendoor het programma Muziekmozaïek van Willem Duys.

Tot op de dag van vandaag is Jacques Klöters nog steeds presentator, traditiegetrouw begint hij elk uur van zijn uitzending met het voorlezen van een mooi gedicht. De Sandwich is een radioprogramma van AVROTROS en is elke zondag van 9.00 tot 10.00 uur en van 11.00 tot 12.00 uur te horen op NPO Radio 5. 

NPO Radio 5 staat vooral bekend om de mix van muziek uit de jaren 60, 70 en 80. De Sandwich probeert sinds de start in 1995 andere muziek te draaien dan in de rest van de week op NPO Radio 5. Elke zondagmorgen van 09.00 tot 10.00 uur en van 11.00 tot 12.00 uur is Jacques te horen en is er veel aandacht voor niet-Engelstalige muziek (Frans chanson, wereldmuziek en Nederlandstalige muziek) en houdt het programma in de gaten wat er op dit moment in de theaters in Nederland speelt. Muziek van vroeger en nu wisselen elkaar af.

Het uur er tussen was vroeger het uur van Willem Duys met Muziekmozaïek en toen dat stopte zat Robert Long met het programma Mezzo ertussen. Dat is meteen ook waar de naam De Sandwich vandaan komt. Het programma omhulde Muziekmozaïek als het ware als een sandwich. Tegenwoordig zit het programma Andermans Veren met Kick van der Veer er tussen, ook van AVROTROS.

Om het 25-jarige jubileum te vieren is aan de luisteraars van De Sandwich gevraagd om hun herinneringen aan een lied, dat ze voor het eerst bij De Sandwich hoorde, te delen. Op 5 januari wordt in een speciale uitzending de mooiste muziek uit 25 jaar De Sandwich uitgezonden en worden er herinneringen opgehaald. De rest van het jubileumjaar wordt er per uitzending één bijzonder lied uitgelicht die door de enthousiaste luisteraars is ingestuurd met hun motivatie.
De Sandwich, elke zondag van 9.00 tot 10.00 uur en van 11.00 tot 12.00 uur bij AVROTROS op NPO Radio 5

2 Comments

 1. Hoi Angelique, de passietijd is er en dan denk ik altijd aan Passion Play van Joni Mitchell, niet dat ik iets met geloof heb alhoewel ik wel geloof in de kracht van muziek. Dit liedje staat op haar cd missing en is een prachtig, echt Joni liedje.
  Heb al meerder geprobeerd het onder aandacht te brengen en het verbaast me steeds dat het niet lukt, ook niet bij Basyl.
  Inmiddels snap ik het, want je vindt het niet op spotify, overigens herkent Shazam het wel,
  Vind dat het liedje aandacht verdient. Heb het vorig jaar ook bij je geprobeerd, maar blijf aanhouden tot je zwicht;-).
  Ik draai het zo weinig mogelijk, enerzijds om het fresh te houden, maar ook omdat als ik het draai één keer nooit genoeg is.
  Hartelijke groet,
  Ruud,pg.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*