Radioportal Nederland.FM beleeft in december drukste maand ooit

Nederland.FM breekt op laatste dag van 2019 de grens van 600.000 luisteraars op één dag.

December is altijd de leukste maand als je kijkt naar de radiostation marktaandelen. Je had natuurlijk de kerststations Sky Radio Christmas, Qmusic Christmas, 100% Kerst en voor het eerst de 538 Kerst Top 50 met als aloude gelouterde winnaar…. Sky Radio Christmas !

Ook barstte dit jaar de lijstjesoorlog eerder uit doordat Radio 10 op haar hoofdkanaal de Top 4000 een paar weken eerder lanceerde voor de start van de befaamde Radio 2 Top 2000.

De groei van de Radio 10 Top 4000 was imponerend, maar de marktaandelen van Radio 2 Top 2000 waren dit jaar verbluffend…..

Directeur Jim Souren: “Het is ongelooflijk dat wij met onze radioportal na 20 jaar nog steeds groeien. Het record van afgelopen maand december van in totaal 13.270.415 luistersessies op Nederland.FM geeft aan dat er nog zoveel naar live radio wordt geluisterd.”

“December is natuurlijk door de meerdere feestdagen en dus cadeau inkoopdagen de belangrijkste radio maand. De concurrentie is daardoor bij de radiostations extra groot. Ik heb diep respect voor alle mensen achter de radiostations die de radio concepten bedenken, realiseren, uitbouwen en technisch mogelijk maken.”

“We zagen vorig jaar ook een sterke groei van het luisteren van Nederlanders aan het werk of op vakantie in het buitenland. Hoogstwaarschijnlijk doordat de mobiele datapakketten nu in heel Europa gelden. Met behulp van de  Nederland.FM Apple Carplay app kun je nu eenvoudig in de auto via de boxen tijdens je hele reis genieten van je favoriete Nederlandse radiostation. Gewoon je iPhone aansluiten op je auto entertainment/audio systeem. Je hoeft geen aparte app te installeren, het zit al in de Nederland.FM app.”

“Dit jaar wordt door concurrent Google hun variant Android Auto gelanceerd in Nederland zodat de Samsung, Motorola en Huawei gebruikers ook lekker in hun auto kunnen genieten van alle mooie Nederlandse radiostations.”

Nederland.FM
De website www.nederland.fm is in 2000 gelanceerd. Bij Nederland.FM staat gebruiksgemak en overzicht voorop. Het aanbod van zenders is een prettige mix van populaire, thema en genre stations. De site is naast de laptop ook te gebruiken op de tablet en mobiele telefoon via de browser en de apps. Op deze site/radioportal is het handig wisselen/zappen tussen de verschillende radiostations. Met ruim 13 miljoen luisteraars per maand is Nederland.FM de meest gebruikte radioportal van Nederland.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*