Radiomakers reageren op overlijden Tom Mulder

Vandaag werd bekendgemaakt dat Tom Mulder op 2 januari jl. op 72-jarige leeftijd is overleden. Veel radiomakers en oud-collega’s hebben via social media op zijn overlijden gereageerd.

Erik de Zwart: “Tom was een begenadigd radioman die veel luisteraars een fijne tijd bezorgd heeft. Ik hoop dat hij zijn rust heeft gevonden.”

Bart van Leeuwen: “Een bevlogen en begenadigd radioman is niet meer: Tom Mulder is op 2 januari 2020 overleden. Hij was een voorbeeld voor veel radio dj’s. Veel contact had ik de laatste jaren niet met Tom, maar als we elkaar zagen was het altijd gezellig en met wederzijds respect.”

Juul Geleick: “Ik heb vele jaren met Tom gewerkt, eerst bij Veronica, hij kwam binnen onder z’n arm een band met USA jingles en zei; “draai maar veel jingles”, en na Veronica vroeg hij mij bij de TROS. Jonge, jonge wat hebben wij samen met de NOS technici in de studio zitten te monteren aan POSTER, soms dagenlang voor een uur uitzending. En ja, Tom was niet de makkelijkste, je moest hem kennen. Ook ik heb wel bonje met hem gehad. Zelfs een paar jaar geleden nog. Maar altijd kwam het wel weer goed.”

Giel Beelen: ‘Tom Mulder is niet meer hier. Fameus radio-dj en een van mijn eerste radiobazen (ik was technicus bij Radio 10 Gold). Tom gaf me de kans als huppie Music Director te worden van JFK. Die bevlogenheid en gulle lach vergeet ik nooit meer. Weer weetje daarboven in de radiohemel.”

Jan Visser: ‘R.I.P. Tom Mulder! Jaren met Tom samengewerkt bij Radio 10 Gold. Ontzettend fijne man, geweldige radiomaker en altijd lol. Dat is effe schrikken.”

Wouter van der Goes: “Hallo Tommy Mulder”. “A horse is a horse…..” “50 pop of een enveloppe” of “de havermoutshow”. Enkele herkenbare namen of jingles uit de bevlogen carrière van deze radiolegende. En alles met heel veel galm op zijn stem! Tom Mulder is overleden. Hij was een icoon!’

9 Comments

  1. TOM MULDER JAREN 70 ontmoet bij een illigale kortegolfzender WMR World Music Radio,gaf mij viavia een compliment vanwege mijn presentatie en tepassing van jingles op het juiste moment.Dat vond ik toen geweldig.Van zijn radio loopbaan genoten.RustZacht Tom.

  2. Jammer dat Tom Mulder er niet meer is. Ik luisterde graag naar die man. Het was een icoon en nu is onze Dj Icoon heen gegaan. Rust zacht Tom. Ik zal jou nooit meer vergeten. Je was een kanjer.

  3. Men moet eerst overleden zijn willen de zg, “radiomakers”’n ex-collega , soms nog erger ’n “vriend”, gedenken. Tom is jarenlang vergeten geweest . Hij was en blijft zodoende voor sommigen ’n legende . Dankjewel Tom, voor je humor en jouw écht radiomaken !!!

  4. Jammer al die jaren over die onjuiste berichtgeving dat het zo goed met Tom ging. Die zeldzame keren dat Tom in het openbaar was dan zag je dat zijn leven een lijden is. Peter rijsenbrij, Rene verkerk hoor ik Nov. 2004 nog zeggen: Tom mulder binnenkort weer terug op de Nederlandseradio. Dat was ook de eerste keer dat Tom na Aug. weer in het openbaar was. Rene, Peter toen hadden jullie Tom in bescherming moeten nemen en niet ten koste van veel hem naar de studio halen wat heel zwaar voor hem was.

  5. Tom zocht ik regelmatig op bij de TROS, Nachtwacht en won ooit een prijs bij Boter Klaas en Prijzen. In de jaren 80 zag ik hem veel vaker toen ik bij Veronica Nieuwsradio zat. In de 90s was hij collega en mijn baas bij Radio 10 en toen ik bij RTL Radio zat kwam ie langs om zijn vrouw op te halen die gastvrouw was bij de 5 Uur Show. De laatste jaren was er contact via FB. Wij mochten elkaar. Ik zal hem zeer missen.

  6. Tom Mulder had een unieke, bijzondere stem met immer een (vr)olijke tinteling. Heel prettig om naar te luisteren. Begonnen bij Veronica in 1969 en sinsdien alom gewaardeerd. Aardige vent ook. Een voorrecht hem later eens te hebben ontmoet bij 10Gold. Een vakman, pur sang!
    Theo Erkens.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*