Rachel van Bommel aan de slag bij Endemol Shine Nederland

Endemol Shine Nederland heeft Rachel van Bommel aangetrokken als producent Scripted. In deze functie krijgt zij de verantwoordelijkheid over ontwikkeling, verkoop en productie van dramaseries. Van Bommel treedt per 1 juni bij het Amsterdamse mediaconcern in dienst.

Met Van Bommels benoeming verzekert Endemol Shine Nederland zich van het zwaargewicht dat nodig is om de drama-activiteiten van het bedrijf verder uit te bouwen. Laurens Drillich, algemeen directeur Endemol Shine Nederland, zegt daarover: “Rachel is een supertalent en staat zeer hoog aangeschreven in onze wereld. Ze beheerst zowel de creatieve, commerciële als de leidinggevende facetten van het vak en ze combineert die ervaring met enorm veel talent, passie en een prettige persoonlijkheid. Dat profiel sluit perfect aan op de ambities van onze afdeling Scripted. We zijn blij en trots dat ze aan boord komt.”

De nieuwe producent verheugt zich op de toekomstige samenwerking. Van Bommel: “Endemol heeft geschiedenis geschreven met dramaseries waar vele generaties mee zijn opgegroeid. En die traditie zet zich voort. Het bedrijf beschikt niet alleen over ijzersterke merken, maar investeert ook actief in nieuwe titels en digitale initiatieven. Het is een fantastisch vooruitzicht om in zo’n talentvolle en creatieve omgeving aan de slag te gaan.”

Endemol Shine Nederland is een van de grootste en meest toonaangevende dramaproducenten van Nederland. Naast successen als Goede Tijden Slechte Tijden en Moordvrouw heeft het bedrijf een aantal nieuwe grote tv-series in productie en in ontwikkeling, waaronder Lipstick Jungle en Sams Kerst. 

Van Bommel is een gerenommeerde media professional met meer dan 20 jaar ervaring. Haar loopbaan begon in de uitgeverswereld, waarna zij in 1999 overstapte naar film en televisie; eerst als Marketing Director bij RCV Filmdistribution (tegenwoordig E-one Entertainment) en later in de functie van marketing consultant voor A-Film. In 2004 werd Van Bommel benoemd tot Managing Director van Independent Films. Sinds 2009 is zij tevens actief met haar eigen productiebedrijf Millstreet Films, bekend van films als Loft en Soof en de RTL4-serie Nieuwe Buren. Daarnaast zetelt Van Bommel in het bestuur van het Nederlands Filmfestival en de Nederlandse Vereniging 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*