Publieke omroep steunt besluit EBU om Rusland te weren van Eurovisie Songfestival

NPO en AVROTROS staan achter het besluit van de EBU om Rusland niet deel te laten nemen aan het Eurovisie Songfestival dit jaar in Turijn. Juist het Eurovisiesongfestival is een festival van verbinding en verbroedering en daar hoort een land dat de soevereiniteit van een buurland op zo’n grove wijze schendt, niet bij. 

De EBU is als samenwerkingsverband van voornamelijk Europese publieke omroepen verantwoordelijk voor de jaarlijkse organisatie van het Eurovisie Songfestival, dat afgelopen jaar in Nederland werd gehouden. AVROTROS is de omroep die elk jaar verantwoordelijk is voor de Nederlandse inzending bij het evenement.

Mocht de EBU besluiten om de Russische leden van de EBU te schorsen, dan zullen we dat als NPO ondersteunen. We maken ons als publieke omroep grote zorgen over de veiligheid van alle Oekraïners en in het bijzonder over onze collega’s bij de Oekraïense publieke omroep. Daarnaast is de vrije nieuwsvoorziening in Oekraïne een punt van grote zorg en ook de veiligheid van alle journalisten die daar hun werk proberen te doen. We leven met hen mee.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*