Programma update AVA_Net Symposium (21 juni 2018)

Nog een maand te gaan voor het AVA_Net Symposium begint. Dit jaar is het thema ‘Born Digital aan de poort’. Met dit thema wordt dieper ingegaan op de manier waarop born digital audiovisueel materiaal het archief binnenkomt. Er worden vragen behandeld als: hoe krijgen we grip op de exponentiële groei van born digital aanbod? Welke afspraken maken we met archiefvormers om het selectieproces te vergemakkelijken? Moeten we selectiecriteria nauwer definiëren of is er nu juist born digital AV wat aan onze aandacht ontsnapt? Dit en meer komt onder aanvoering van dagvoorzitter Wilbert Helmus (Netwerk Digitaal Erfgoed) aan bod.

Lees meer via de AVA_Net website over de reeds bevestigde keynote spreker Titia van der Werf (OCLC). In haar presentatie vraagt Titia aandacht voor de gebruiker van de toekomst als redder en hoeder van digitaal erfgoed. Daarnaast lees je welke collega’s uit het veld korte pitches houden, oftewel Lightning Talks, en de onderwerpen die daarbij aan bod komen. Tenslotte is er een interessante aanvulling op de keuzesessies en wordt opgeroepen om analoog filmmateriaal mee te nemen om ter plaatse te laten digitaliseren.

Het symposium vindt plaats bij Beeld en Geluid te Hilversum. Deelname is kosteloos, registratie is verplicht. Meer info en aanmelden via het formulier.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*