Principeakkoord tussen FNV en RTL

FNV Media & Cultuur en RTL Nederland zijn het eens geworden over een nieuwe eenjarige cao voor medewerkers van RTL Nederland. Volgens FNV brengt het akkoord meer loon en perspectief voor medewerkers RTL Nederland.

‘Na lange en niet altijd makkelijke onderhandelingen hebben we afspraken gemaakt over onder andere loon, salarisdoorgroeimogelijkheden, een prestatiebonus, duurzame inzetbaarheid en minder onzekere contracten’, aldus Martin Kothman, bestuurder van FNV Media & Cultuur.

Het akkoord brengt ook verruiming van het vaderschapsverlof naar 5 dagen en verder worden jeugdschalen afgeschaft.

RTL wilde lange tijd geen loonsverhoging afspreken en wilde verslechteringen doorvoeren in de onregelmatigheidstoeslag en de prestatiebonus. Kothman: ‘Wij zijn blij dat we deze race naar beneden hebben kunnen stoppen bij de omroep. Ook hebben we afspraken gemaakt om de wirwar aan onzekere contracten terug te dringen.’

Meer zekerheid en gezond aan het werk
Om gezond de eindstreep te halen, zijn er afspraken gemaakt over duurzame inzetbaarheid. Zo kunnen medewerkers, die langer dan 10 jaar in dienst zijn, door een nieuwe carrière-switchregeling op vrijwillige basis hun carrière buiten RTL voortzetten. Verder is een sociale regeling opgenomen in de cao in het geval dat programma’s of bedrijfsactiviteiten worden beëindigd. Dit bevat onder andere afspraken over herplaatsing, aanvulling op de transitievergoeding op basis van leeftijd, vergoeding van scholing en/of van-werk-naar-werktrajecten van 3.500 euro (tot 50 jaar) of 5.000 euro (voor 50 jaar en ouder).

Loonstijging
De cao, die voor 700 mensen geldt bij RTL Nederland, loopt van 1 januari 2017 tot 1 januari 2018. In die periode krijgen medewerkers een structurele loonsverhoging van 1,5% en een prestatie-uitkering bij goed functioneren en bedrijfsresultaat van 5%. De leden van FNV en de NVJ hebben inmiddels ingestemd met het akkoord.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*