Presentatoren wandelen naar klimaattop Parijs

In het kader van het NPO-initiatief ‘Nederland wordt Groen’ lopen presentatoren van AVROTROS, BNN-VARA, EO en KRO-NCRV mee met de wandeltocht ‘The Climate Miles’ naar de Klimaattop in Parijs. Dagelijks zijn hun bevindingen deze maand te zien in het programma Mijlpalen voor Parijs, dat aansluitend aan Nieuwsuur om 22.30 uur wordt uitgezonden op NPO2.

De actie is opgezet om klimaatverandering tegen te gaan. De presentatoren zijn Patrick Lodiers, Tooske Ragas, Winfried Baijens, Joris Linssen, Hella van der Wijst, Pepijn Gunneweg, Sander de Kramer, Tijs van den Brink en Filemon Wesselink. Elke etappe interviewen ze een bijzondere gast over duurzaamheid. Op 29 november is de afsluitende actiedag in de Franse hoofdstad

COP21
Aansluitend vindt van 30 november tot 11 december in Parijs de Klimaattop van de Verenigde Naties plaats, de zogenaamde COP21. Regeringsleiders van bijna 200 landen proberen daar een nieuw klimaatakkoord te bereiken. Dat moet in 2020 ingaan, wanneer het huidige verdrag van Kyoto afloopt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*