Presentator Jan Kooijman maakt overstap naar KRO-NCRV

Jan Kooijman (1981) gaat vanaf 2016 programma’s maken voor KRO-NCRV. Jan presenteert op dit moment als één van de vaste vervangers RTL Boulevard, verder is hij bekend van Levenslang Met Dwang en als jurylid van So You Think You Can Dance. Bij KRO-NCRV gaat hij programma’s maken voor NPO 1 en NPO 3.

Jan Kooijman: “Ik ben RTL ontzettend dankbaar voor de mooie jaren en alle kansen die mij zijn geboden. De afgelopen jaren kwam ik er achter dat maatschappelijke programma’s zoals Levenslang Met Dwang en Buitenlandse Gevangenissen het type televisie is waarin ik graag nog meer stappen wil zetten. Dat ik nu bij KRO-NCRV de kans krijg om dat te doen, geeft mij een zeer grote glimlach die ik de komende tijd nog niet zal kwijtraken.”

Met de komst van Jan Kooijman naar KRO-NCRV verrijkt de omroep haar presentatorenstal. Naast dat hij als presentator programma’s gaat maken voor NPO 1 en NPO 3, wordt er ook gekeken naar een mogelijke rol als acteur in een dramaserie. Mediadirecteur Taco Rijssemus kijkt uit naar zijn komst: “Ik ben trots op de komst van Jan Kooijman naar onze omroep. We ontwikkelen volop nieuwe programmering. De maatschappelijke betrokkenheid van Jan past daar erg goed bij. Daarnaast is hij energiek, spreekt de jonge kijker aan en is hij oprecht. Mooie eigenschappen die aansluiten bij het profiel van KRO-NCRV. Ik kijk met veel plezier uit naar deze nieuwe samenwerking”.

De televisiecarrière van Jan begon in 2009 toen hij te zien was als acteur in GTST en als jurylid bij So You Think You Can Dance. In 2010 ontving hij de Talent Award tijdens het Televizier-Ring Gala. Daarna presenteerde hij diverse eigen programma’s bij RTL 5 en werd Jan vaste invaller bij RTL Boulevard. 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*