Praktische gids Recht en Journalistiek

Hoe zit dat juridisch ook alweer?

Waaraan moet een Wob-verzoek voldoen? Hoe zit het met off the record afspraken? Hoe verhoudt persvrijheid zich tot andere grondrechten? Het boekje Recht en Journalistiek is een praktische gids over alle juridische kwesties waarmee (freelance) journalisten en programmamakers in de dagelijkse praktijk te maken kunnen krijgen.

De advocaten en juristen van de NVJ bespreken hierin onderwerpen als auteursrecht, freelance ondernemen, persvrijheid, privacy, Wob, ethische regels, het journalistieke interview en nog veel meer. Aan de hand van de rechtspraak geven de auteurs een helder overzicht van de stand van zaken op de diverse terreinen en geven zij praktische tips. Het boek laat zich gebruiken als handig naslagwerk om in een oogopslag te zien ‘hoe het werkt’, maar geeft ook een breder inzicht in de ins en outs van de diverse onderwerpen.

Recht & Journalistiek is een gids waarin je vlot op al je juridische vragen een antwoord zult vinden.

De uitgave is tot stand gekomen dankzij steun van Lira, Auteursbond en NVJ.

Het boekje is verkrijgbaar in de NVJ-shop, waar je het boekje ook als .pdf gratis kunt downloaden. Wanneer je lid wordt van de NVJ krijg je het boekje gratis thuisgestuurd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*