Politiedossier in zaak tegen etherpiraat uit Elim belandt in handen verdachten

Op zondag 19 maart 2017, om 14.09 uur ’s middags werden er in het Drentse Elim drie etherpiraten betrapt bij een zendmast van KPN. Ze zouden een onderdeel zijn van de piratenzender ‘Het Asbest Trio’. De arrestatie was het gevolg van een uitgebreid vooronderzoek met onder andere diverse camera’s om de verdachten op heterdaad te betrappen. 

Na de arrestatie kwamen de verdachten vast te zitten en kreeg het onderzoek een vervolg. Niet lang daarna legt een medewerker van het Agentschap Telecom een verzoek neer bij de politie. Hij vraagt het volledige dossier van deze zaak op. Of deze medewerker het dossier heeft ontvangen is onbekend. Maar opvallend is dat het volledige dossier vervolgens naar in ieder geval één van de verdachten is gestuurd. 

Een dossier dat bestaat uit veel pagina’s, verschillende onderzoeken, aangiften, uitgetypte verhoren, een proces verbaal, meldingsformulieren en diverse bijlagen. De tekst ‘exemplaar bestemd voor politie’ maakt duidelijk dat het om stukken gaat die niet voor de ogen van de verdachten zijn bedoeld. De stukken bevatten veel persoonsgegevens (zoals namen, adressen, geboorte- plaats en data, nationaliteit, geslacht, telefoonnummers, Burgerservicenummers, personeelsnummers en foto’s van verdachten). Persoonsgegevens van medeverdachten, politieagenten, het openbaar ministerie, het Agentschap Telecom, de Nationale Recherche, KPN en burgers (getuigen). 

De verdachte(n) hebben hiermee niet alleen een letterlijk verslag van ieder verhoor waar ze zelf bij waren. Maar ook de letterlijke verhoren met medeverdachte en burgers die hebben getuigd in hun zaak. En alsof dit nog niet genoeg is dus ook de bijbehorende persoonsgegevens. 

Etherpiraten Podcast Lomp publiceerde vandaag een interview met één van de betrokkenen van het piratenstation met daarbij foto’s van en informatie uit het dossier. Politie en het Agentschap Telecom hebben nog niet op de publicatie gereageerd.

De aflevering kan hier teruggeluisterd worden: https://lomp.online/005-2/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*