Politie sluit illegale Premier League IPTV-streamingsdienst

Een recente Britse politieactie heeft geleid tot de sluiting van een omvangrijke illegale IPTV-streamingdienst, genaamd BestBuy IPTV, die wereldwijd door ongeveer 900.000 klanten werd gebruikt om onder andere de Engelse Premier League te kijken. Dit volgde kort na de arrestatie en veroordeling van een man uit Shrewsbury die illegaal aangepaste Amazon Fire Sticks produceerde.

De operatie van BestBuy IPTV, geleid door Le Hai Nam uit Vietnam, is ontmanteld en Nam is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden. Bovendien moet hij een boete van £21.000 betalen. De rechter, Le Hai Yen van het Hanoi People’s Court, benadrukte dat dergelijke misdrijven strikt moeten worden aangepakt omdat ze een gevaar vormen voor de samenleving en direct de auteursrechten schenden.

Kevin Plumb, de algemene raadsman van de Premier League, en Emma Warbey, hoofdinspecteur bij de Police Intellectual Property Crime Unit (PIPCU), benadrukten de ernst van het illegaal verspreiden van streams. Volgens Warbey wordt de opbrengst van dergelijke misdaden vaak gebruikt om andere ernstige criminele activiteiten te financieren, en kan het betrokkenheid bij illegale streaming leiden tot blootstelling aan data-diefstal, fraude en malware.


8 Comments

 1. Ja en, er zullen nog duizenden volgen, terwijl er duizenden weer voor terugkeren. Dweilen met de kraan open dus en niet uit te roeien, wen er maar aan.

 2. Uitroeien lukt waarschijnlijk pas als de prijzen van streamingdiensten omlaag gaan. En dat gaan ze niet want uitvreters…there you go.

 3. De eeuwige strijd die nooit gewonnen gaat worden. Het was ergens in de jaren ’80 dat – toen nog – tiener Steven een klein boekje onder ogen kreeg, met daarin het overzicht van de top 100 van de Nationale Hitparade van dat jaar. Enige ‘adverteerder’ in dat boekje: Stemra. Die toonde een foto van een jong ventje, dat overduidelijk druk in de weer was met het opnemen van liedjes op cassettebandjes. Bijbehorende tekst, dat zoiets strafbaar is. Gelukkig werd in het jaar daarop de vevrkoop van cassettebandjes verboden. Oh nee, toch niet. Want niemand trok zich er wat van aan. En dat is in de loop der jaren nooit veranderd.

 4. Firma list en bedrog ik heb zoiets al eens geprobeerd maar kwaliteit en service buiten kijf. Ze zeggen dat het op alle tv’s werkt is niet zo. Ik wou mijn geld terug geven ze niet toe.
  Server toe wij ook maar het zijn er veel je ziet het op fb. En waarom zo veel is toch niet nodig. Pffff

 5. Stemra heeft boter op het hoofd en gebruikt royaltisch om eigen faalen af te dekken.

  De auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra zal over 2008 ruim tien procent van de geïnde rechten inhouden om beleggingsverliezen te compenseren. De beleggingen bezorgden de organisatie vorig jaar een verlies van 14 miljoen euro.

  Ook zij graaien uit de ruif van de royaltisch

 6. Snap best dat die providers de illigale IPTV dienst willen stoppen want als jij met eigen bedrijf niet verdiend wat je hoort te verdienen of niet genoeg salaris krijgt ga je ook kijken tot op de laatste cent waar dat blijft. Echter is het niet te winnen om de IPTV de kop in te drukken, elke week komen er wel nieuwe bij en de mensen die er gebruik van maken worden niet snel opgepakt ivm de privacy van de IP adressen en documentatie geheimhouding van hun klanten. Een kleine IT kop weet zichzelf wel te verbergen net als ik. Want om je zelf te beschermen er tegen is een VPN ideaal, niet voor alleen IPTV maar met openbare netwerken is het zelfde.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*