Poëzie-ambassadeur Ellen Deckwitz maakt nieuwe podcast voor AVROTROS

De nieuwe AVROTROS-podcast Poëzie Vandaag van dichter, schrijver en columnist Ellen Deckwitz is vanaf vandaag te beluisteren. Ellendraagt iedere ochtend van elke werkdag een Nederlands of vertaald gedicht voor uit haar enorme collectie poëziebundels. Daarnaast duidt ze in iedere aflevering van vijf minuten het gedicht en deelt ze haar persoonlijke beleving met de luisteraar. Poëzie Vandaag is een van de eerste podcasts van het nieuwe aanbodkanaal NPO Luister in 2023.

Het is belangrijk dat deze podcast er is“, aldus Ellen Deckwitz. “Ik heb in de loop der jaren zoveel mensen ontmoet die toch nog beginnersvrees hebben met gedichten, bang zijn dat ze het niet snappen. Zie dit als een enthousiaste poging meer mensen blij te laten worden van poëzie.

Ellen Deckwitz publiceerde diverse prijswinnende poëziebundels, schrijft columns voor NRC Handelsblad, is wekelijks te horen op NPO Radio 1 en regelmatig te gast in televisieprogramma’s. Ze won afgelopen jaar de prestigieuze Tollensprijs voor haar literaire oeuvre.

Beluister hier de trailer.

Poëzie Vandaag, vanaf maandag 2 januari te beluisteren via alle populaire podcast-apps en de app van NPO Luister

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*