Podium Witteman start nieuw seizoen

Paul Witteman ontvangt meesterpianist Alexander Gavrylyuk, opkomende vioolster Noa Wildschut, pianodocente met een missie Tatiana Chevtchouk, jong talent Klara Khomskii en leden van het Radio Filharmonisch Orkest

De jonge violiste Noa Wildschut is bezig aan een stormachtige opmars in de klassieke muziekwereld. Vrijdag 22 september verschijnt haar debuut-cd met werken van Mozart bij de grote internationale platenmaatschappij Warner Classics. En een week later gaat tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht een documentaire over haar en haar gezin in première: A Family Quartet. In Podium Witteman speelt ze het Vijfde Vioolconcert van Mozart met leden van het Radio Filharmonisch Orkest.

De Oekraïense Tatiana Chevtchouk is een pianodocent met een missie. Ze wil zoveel mogelijk kinderen inspireren en motiveren om muziek te maken. Tatiana geeft aan tachtig leerlingen les en is programmeur van het jaarlijkse Klassiek op het Amstelveld, een muziekfestival in Amsterdam waarin jong talent en gevestigde namen samen op het podium staan. In Podium Witteman speelt ze piano vierhandig met een van de jonge talenten van het festival, de 8-jarige Klara Khomskii.

Meesterpianist Alexander Gavrylyuk is een van de topmusici die op Klassiek op het Amstelveld spelen. In Podium Witteman speelt hij muziek van Rachmaninov en Chopin.

In Podium Extra op NPO Cultura bezoekt Emma van der Schalie twee van de belangrijkste vioolpedagogen van Nederland: Coosje Wijzenbeek in Hilversum en Wiesje Miedema in Amsterdam. In Podium Extra vertellen ze over hun vak en zien we ze aan het werk met nieuw talent.

Podium Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPOCultura na de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Podium Witteman omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent en optredens van topmusici.

Het NTR-programma wordt wekelijks uitgezonden op NPO 2, live vanuit De Hallen in Amsterdam.

Uitzending: zondag 10 september 2017, van 18.10 tot 19.10 uur op NPO 2
​Website:
www.podiumwitteman.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*