Podium Witteman in Carré: binnen 24 uur vol

Het zegt iets over de populariteit van klassieke muziek: binnen 24 uur zit de speciale uitzending van Podium Witteman in Carré helemaal vol. Op maandag 4 december wordt deze aflevering van Podium Witteman opgenomen. Niet getreurd: een registratie van de avond wordt later die maand door de NTR op tv uitgezonden.

Paul Witteman presenteert in Koninklijk Theater Carré een schitterend concertprogramma met als hoofdgasten de Amerikaanse ster-bariton Thomas Hampson en de pianobroers Arthur en Lucas Jussen. Zij worden begeleid door het Radio Filharmonisch Orkest en dirigent Otto Tausk.

Ook de vaste gezichten van Podium Witteman ontbreken niet. Huisband Fuse is van de partij. Floris Kortie laat zich inspireren door Carré en introduceert zijn rubriek “Circus Kortie”. En Mike Boddé is speciaal voor deze avond een uitdaging aangegaan: hij speelt het eerste deel van het Tweede Pianoconcert van Rachmaninov, samen met het Radio Filharmonisch Orkest. Een prestatie waar hij al een half jaar naar toe leeft. Mike Boddé: “Het is alsof ik de Himalaya ga beklimmen, maar ontzettend gaaf om te doen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*