PNOzorg is én blijft een restitutieverzekeraar

Als verzekerde van PNOzorg ben je helemaal vrij om zelf je arts en ziekenhuis te kiezen. PNOzorg is en blijft namelijk wél een restitutieverzekeraar. Ook na de verscherping van de voorwaarden door de NZa.

Als verzekerde van PNOzorg ben je helemaal vrij om zelf je arts en ziekenhuis te kiezen. PNOzorg is en blijft namelijk wél een restitutieverzekeraar.

Zorgverzekeraars kunnen drie typen polissen aanbieden: de naturapolis (waartoe ook de budgetpolis behoort), de combinatiepolis en de restitutiepolis. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verscherpte onlangs de voorwaarden die aan de restitutiepolis worden gesteld. Veel verzekeringen die zich tot voor kort restitutieverzekering mochten noemen, mogen dat vanaf 2017 daarom niet meer.

Voor jou als verzekerde van PNOzorg verandert er dan niets. Je bent vrij om zelf een arts en ziekenhuis te kiezen. Of wij een contract met jouw zorgverlener hebben, is niet van belang. Zoals dat bij een naturapolis, combinatiepolis en budgetpolis wel het geval is. Bij een restitutiepolis worden de kosten van je behandelingen wel volledig door ons vergoed, tot wat wettelijk is toegestaan.

Wil je meer weten? Bereken direct je premie of lees verder op Wat is een restitutieverzekering?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*