PNOzorg gaat op in ONVZ

Per 1 januari 2023 gaat, de zorgverzekering voor mediaprofessionals, PNOzorg verder onder de naam ONVZ. Deze naamswijziging wordt automatisch doorgevoerd per 1 januari 2023.

ONVZ en PNOzorg werken al vanaf 2010 nauw samen. ONVZ draagt sinds 2018 ook de verantwoordelijkheid voor de invulling en uitvoering van de zorgverzekering van PNOzorg. Hierdoor zijn sinds 2018 de basisverzekering en aanvullende verzekeringen van PNOzorg en ONVZ sinds die tijd al gelijk aan elkaar.

PNOzorg meldt op haar website: ‘Door samen te gaan onder één naam kunnen we de krachten bundelen voor een zo groot mogelijk resultaat en tevens de beheerskosten drukken. Hierdoor kunnen wij u als verzekerde nog beter van dienst zijn.’

De omroepen stonden aan de basis van het Personeelfonds Nederlandse Omroep (PNO). Op 5 augustus 1947 bundelden deze omroepen hun krachten in een personeelsfonds, toen nog genaamd Stichting Personeelfonds voor de Radio Omroep in Nederland. Dit fonds wilde hun deelnemers de meest gunstige verzekeringen bieden. Dit konden zij – door goed financieel beleid – vanaf 1948 in eigen beheer doen en daarmee ontstond de voorganger van de huidige zorgverzekering. Tegenwoordig horen niet alleen de omroepmedewerkers tot de verzekerden, maar is PNOzorg er van én voor Creatief Nederland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*