Plannen voor een boek over NOS Radio Tour de France

Hans Hogendoorn, de stem van Radio 1, heeft via zijn Facebook pagina plannen bekendgemaakt voor een boek over NOS Radio Tour de France.

foto header: NOS foto van de ploeg van NOS-Radio Tour de France in 1978 op vliegveld Hilversum.

Hans Hogendoorn zegt in een interview met Spreekbuis.nl dat het boek rond mei, juni in de winkel zal liggen.

De radiomaker en stem van NPO Radio 1 heeft journalist – en docent Engels op het Haarlem College – Jairo van Lunteren gevraagd het boek te schrijven over het legendarische radioprogramma. “Nadat Jairo als achtjarig jongentje Theo Koomen hoorde in Radio Tour de France is hij geïnteresseerd geraakt in radio én wielrennen.” Hogendoorn en van Lunteren hebben in de afgelopen maanden veel interviews gemaakt.

In het boek vertellen mensen als Felix Meurders, Koos Postema, Evert ten Napel, Mart Smeets en vele anderen over hun herinneringen aan, strubbelingen met en euforiemomenten bij het legendarische programma.

“Het boek bevat in totaal zo’n dertig verhalen, ervaringen en anecdotes, van (ex-)medewerkers en luisteraars, over en rond het programma dat er maar 3 weken per jaar is, en de andere 49 weken leeft bij heel veel wielerfans en radioluisteraars.”

OPROEP FOTO’S NOS RADIO TOUR DE FRANCE

Voor het boek zegt Hans Hogendoorn nog op zoek te zijn naar Hilversumse studio foto’s gemaakt tijdens de Tour. Mocht u deze foto’s hebben, dan kunt u Hans Hogendoorn bereiken via hans.hogendoorn@gmail.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*