Pim & Pom duiken kunstwereld in (AVROTROS)

De twee nieuwsgierige katten Pim & Pom gaan samen met de jonge kijkers op ontdekkingstocht in verschillende Nederlandse musea. Hun Vrouwtje gaat op tekenles, Pim & Pom volgen haar stiekem en maken zo elke aflevering kennis met een nieuw kunstwerk. Spelenderwijs worden peuters en kleuters uitgedaagd om de werken van grootmeesters, zoals Rembrandt, Vermeer en Van Gogh te bekijken. De fantasie van Pim en Pom neemt hen mee op avontuur in de wereld van de kunsten. De animatieserie De avonturen van Pim & Pom in het museum is vanaf maandag 6 december iedere schooldag te zien bij AVROTROS op NPO Zapp.

Elke aflevering vormt een ander kunstwerk het decor van een nieuw avontuur vol fantasie. Niet alleen beroemde Nederlandse kunstenaars, maar ook buitenlandse meesters als Seurat, Renoir en Malevich komen aan bod. Pim & Pom gaan op zoek naar de verloren parel van ‘Meisje met de parel’ van Johannes Vermeer, dansen de cancan in het schilderij van Seurat en helpen Rembrandt met het scheppen van orde in de chaos van al die schutters in ‘De Nachtwacht’. In ‘Victory Boogie Woogie’ van Piet Mondriaan beleven ze een geweldig avontuur, waarin al die gekleurde blokjes tot leven komen.

Pim is een durfal, die zich vol enthousiasme in elk avontuur stort. Pom is verstandig en wat bedeesder. Soms zijn ze het niet met elkaar eens. Daardoor beleven ze het avontuur elk op hun eigen manier. Maar uiteindelijk zijn ze altijd de beste vriendjes.

De animatieserie is gebaseerd op de tekeningen van Fiep Westendorp en de karakters van Mies Bouhuys. De scenario’s zijn geschreven door Fiona van Heemstra en Tingue Dongelmans. Georgina Verbaan geeft alle karakters hun eigen stem en de regie is in handen van Gioia Smid. De avonturen van Pim & Pom in het museum is een productie van Phanta Animation.

2 Comments

  1. Even een vraagje je, we leven toch in 2021? En wie heeft dit verzonnen? Leuk voor 30 jaar geleden. Maar hier zit de jeugd toch niet op te wachten? Gelukkig dat de kijkcijfers straks het programma “gedwongen” van de buis haalt.

    • Jonge kinderen vinden Pim en Pom harstikke leuk. De vorige serie van Pim en Pom werd bekroond met de Cinekid Kinderkast voor het beste tv-programma voor de jeugd in de categorie Fictie en sleepte een nominatie in de wacht voor het beste jeugdprogramma bij de Beeld en Geluid Award. Deze tweede serie is een leuke kennismaking met kunst en cultuur voor de jeugd.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*