Philip Freriks presenteert ‘In de voetsporen van de jaren 60’ bij MAX

Het is een periode van ongekende welvaart, met hogere lonen en meer vrijheid. Voor menigeen zijn de jaren zestig een feest met nieuwe verlangens en idealen, voor anderen heeft de reputatie van vrijheid-blijheid vooral een bittere bijklank. Presentator Philip Freriks, die de jaren zestig van dichtbij heeft meegemaakt, spreekt met ooggetuigen die erbij waren. Samen gaan ze terug naar de plekken waar is gefeest en geprotesteerd. In de voetsporen van de jaren 60 is te zien vanaf zaterdag 7 januari om 20.35 uur bij MAX op NPO 2.Philip
 ontmoet onder andere Indo Rockers Hans Bax en Eddy Chatelin die de jaren zestig als een grote roes hebben ervaren. Volle zalen en internationale tournees met gillende meisjes in de zaal. Samen met de Rotterdamse kunstenaar Woody van Amen kijkt Philip terug op zijn tijd in New York waar hij schildert met popart kunstenaars als Andy Warhol. Met oud-politicus Nico Verlaan bezoekt hij de Tweede Kamer waar Nico namens de Boerenpartij in de jaren zestig een zetel weet te bemachtigen. Regeren is niet de bedoeling, de Boerenpartij is overal tegen!

Milieuactivist Wouter van Dieren neemt Philip mee naar de Amsterdamse Jordaan die door de acties van Wouter van de sloop is gered. En met oud-international Mien te Selle trapt hij een balletje in het stadion waar ze uitkomt voor het Nederlands vrouwenelftal.  Ook rijdt hij mee met DAF rijdster van het eerste uur, Margriet Bot, en neemt Radio DJ Ad Bouman hem mee op volle zee naar de plek waar de boot van piratenzender Radio Veronica voor anker heeft gelegen.  

Allemaal ooggetuigen die nog steeds met een glinstering in hun ogen terugkijken naar deze tijd van verandering. Ze waren toen tegen en wilden vooruit en deze protestgeneratie is er nu ook nog lang niet klaar mee. Nog altijd zijn de meesten actief en zetten ze voort waar de start is gemaakt in de jaren zestig. Kijk voor informatie over de afleveringen op onze perssite.

De beat van de jaren ’60
Vanaf zaterdag 7 januari om 21.20 uur is de zesdelige serie De beat van de jaren ’60 te zien op NPO 2 extra. Rock & Roll, beat, soul en de protestsongs van de jaren 60, het zijn meer dan leuke tunes. De muziek staat ergens voor. Trekt de nieuwe generatie een ander tijdperk in. Weg met de muffe spruitjeslucht, er mag weer uitbundig gedanst worden. In zes afleveringen van ongeveer 10 minuten praat Philip Freriks met zes gasten uit de wereld van kunst, wetenschap en journalistiek, over de muziek die voor hen verbonden is aan deze woelige jaren 60. Kijk voor meer informatie over de afleveringen op onze perssite.

NPO 2 extra is te vinden op kanaal 82 én voor iedereen te zien via de app van NPO of online: npo.nl/npo2extra   

In de voetsporen van de jaren 60 (6 afleveringen)
Vanaf zaterdag 7 januari
Om 20.35 uur bij MAX op NPO 2
Presentatie: Philip Freriks

De beat van de jaren ’60 (6 afleveringen)
Vanaf zaterdag 7 januari
Om 21.20 uur bij MAX op NPO 2 extra
Presentatie: Philip Freriks

9 Comments

  • En schijnt de meest beluisterde zender in Utrecht te zijn.

   Dus vooral geen 60 70s draaien jongens. Weg met die ouwe troep en de oudjes.

   • Maar In de voetsporen van de jaren 60 wordt helemaal niet op NPO 2 Extra uitgezonden, maar gewoon op NPO 2, dat staat nota bene overal. Maar ja, ook de Koning van de middengolf kan vervallen tot een minder valide Laaf van Efteling Radio … 😉

     • Dat De beat van de jaren 60 op is, das oud nieuws Ruud. Ik ook overigens, doodop word ik ervan. 😉 Maar je hebt gelijk, maar hoe dan ook NPO 2 Extra is wel door iedereen via internet te bekijken en zit niet achter een decoder of ia alleen te zien via een betaalkanaal.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*