Philip Freriks: “Ik heb dit echt als een klap in mijn gezicht ervaren”

Dat meldt Freriks aan De Telegraaf. Gisteren vernam hij live in de uitzending op NPO Radio 1 onverwacht zijn afscheid als columnist.

Freriks: “Ik heb dan ook meteen mijn biezen gepakt en ben boos de studio uitgelopen. In het voorjaar hebben de omroep en ik al wel discussie gehad of ik niet met mijn radiocolumn moest stoppen, maar ik zag dat als een voorzet voor een vervolggesprek. De eindredacteur van OVT is daar echter nooit op terug gekomen. Tot vanochtend dus. Dit was voor mij totaal onverwacht.”

De VPRO-redactie heeft publiekelijk haar excuses aangeboden. Philip Freriks wil nog wel meer tekst en uitleg over hoe dit misverstand is ontstaan en hoe zij nu na dit voorval verder gaan.

“Het is duidelijk een groot misverstand. Maar we moeten het nog echt met elkaar uitpraten. Ik hoop niet dat mijn column per direct is gestopt. Mogelijk krijgt mijn bijdrage toch een vervolg. Dat moet nog blijken. Als mijn column onverhoopt toch niet meer doorgaat, wil ik wel dat we als volwassen mensen uit elkaar kunnen gaan”, aldus Freriks.

Bron: De Telegraaf

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*