Philip Freriks en Frits van Swoll brengen Jazzboek uit

Drie dagen voor het prestigieuze North Sea Jazz Festival komt er een iconisch boek over legendarische jazzartiesten uit in woord, beeld én geluid. Frits van Swoll fotografeerde in de jaren ’60 en ’70 legendarische jazzmuzikanten. Zijn mooiste jazzmomenten heeft hij verzameld in dit boek verrijkt met teksten van voormalig nieuwslezer, presentator, schrijver en jazzliefhebber Philip Freriks.

Met foto’s van vele bekende muzikanten zoals Dizzy Gillespie, Art Blakey, Sonny Rollins, Bill Evans, Stan Getz en ook drummer Elvin Jones in zwembroek op het strand van Antibes. Het boek bevat tevens afbeeldingen van de vele  elpeehoezen met foto’s uit de hand van Frits van Swoll. De bijgesloten CD bevat nummers van muzikanten die in dit boek voorkomen. Het is niet alleen foto’s kijken, maar ook muzikaal deze jazzperiode herbeleven! 

Over Frits van Swoll 
Begin jaren ’60 startte Frits van Swoll zijn muzikale loopbaan als recorder/ editor bij de klasssieke opname-afdeling van Phonogram. Door zijn passie voor jazzmuziek was Van Swoll zeer actief als fotograaf bij jazzconcerten. Zijn fotografie viel dusdanig in de smaak, waardoor veel van zijn foto’s werden gebruikt voor diverse platenhoezen van vermaarde jazz- en popartiesten. In de jaren ’80 werd hij verantwoordelijk voor promotie en repertoire bij Dureco, waar hij veel artiesten groot heeft gemaakt, waaronder De Dijk, Boney M., Salt ’n Pepa, Sabrina en  MC Miker G & DJ Sven. 

Over Philip Freriks
Philip Johan Freriks is een Nederlands journalist. Van 1996 tot en met 2009 was hij presentator bij het NOS Journaal. Daarnaast presenteert hij het Groot Dictee der Nederlandse Taal en De slimste mens. In zijn tijd als correspondent in Frankrijk is hij verknocht geraakt aan de jazzmuziek. Naast zijn journalistieke en literaire werk, heeft Freriks tot twee maal toe een succesvolle theatertournee door Nederland gedaan. Hij trad op met het tekstmuziekprogramma ‘Ik herinner me’ (ook als boek uitgegeven) en vervolgens met ‘Gare du Nord’ dat in boekvorm een bestseller werd. 

Beschikbaar per 05/07/ 2016 (Tens Media BV)
Boek (94 pagina’s) bevat een audio CD
Kijk voor meer informatie op www.myjazzmoments.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*