Petitie anonieme NPO-medewerkers: Zet uitzending Israëlische Songfestival-lied op zwart

Anonieme ‘medewerkers’ van de Nederlandse Publieke Omroep hebben zaterdagochtend een petitie gelanceerd om het beeld op zwart te zetten tijdens de Israëlische inzending op het Eurovisie Songfestival. De actie is een protest tegen wat zij omschrijven als schendingen van mensenrechten en persvrijheid door de staat Israël.

De anonieme petitie, die tot nu toe slechts door twee anonieme personen is ondertekend, stelt dat Israël verantwoordelijk is voor de dood van 33.900 Palestijnen door bombardementen en dat de staat gerichte aanvallen uitvoert op mediagebouwen en zones waar journalisten werkzaam zijn, waarbij tot dusver 97 journalisten zijn gedood.

De NPO-medewerkers vragen de omroep om tijdens het Eurovisie Songfestival een statement te maken door het beeld kortstondig op zwart te zetten. Het voorgestelde bericht dat tijdens deze onderbreking getoond moet worden, luidt: “Wij, de medewerkers van de Nederlandse Publieke Omroep, veroordelen de schending van de mensenrechten door de staat Israël. Bovendien vernietigt de staat Israël de persvrijheid. #CeaseFireNow #StopGenocide.”

Het is nog niet duidelijk of de directie van de NPO deze actie zal ondersteunen. Reacties van andere partijen en instanties zijn op dit moment nog niet beschikbaar.

reactie NPO:
Medewerkers van verschillende publieke omroepen delen een bericht waarin zij de schending van de mensenrechten door de staat Israël veroordelen. Door gebruik van een NPO-logo lijkt dat een statement vanuit de NPO-organisatie te zijn. Dat is niet het geval. Dit is een individuele actie van medewerkers van verschillende publieke omroepen. Het recht om je uit te spreken is een groot goed, maar het moet voor de ontvanger wel duidelijk zijn wie de afzender van het bericht is. Dat is in dit geval niet de NPO. De NPO ontvangt namelijk ook reacties van collega’s die het niet met dit statement eens zijn.

35 Comments

 1. Net als de demonstranten/allochtone jodenhaters zijn ook de deelnemende NPO-medewerkers lafbekken, want anoniem.
  Over 30 jaar is Nederland een kalifaat.
  Vooral zo doorgaan!

  • jodenhaat ,,dit gaat niet om joden maar om mensenrechten ,menselijk zijn. Wanneer je ziet dat mensen zoals jij gewoon blindelings steunen, begrijp ik heel goed hoe WW2 heeft kunnen gebeuren. Dit is meten met 2 maten wanneer Rusland meteen wordt geboycot en Israel met alles weg mag komen zonder consequenties

   • wat een onzin en wat Hamas al jaren doet ze doen het slim gaan tussen het gewone volk zitten nu zitten de kopstukken in het befriended buiten land en het volk mag er voor opdraaien

   • Rusland viel een ander land binnen. Israël werd zélf aangevallen. Over meten met 2 maten gesproken. Ze hebben er daar ervaring mee wat er gebeurt als je niet optreedt tegen lieden die je haten. Tussen nazis en hamas zit uiteindelijk weinig verschil.

   • Mal mens dus als ik je hond verkracht je dochter misbruik en vermoord en het lichaam mee neem naar de overbuurman en me achter hem verstop, en af en toe een handvol stenen door je raam gooi dan is dat allemaal prima terwijl je overbuurman en ik heftig feest vieren over het resultaat van mijn misdrijf.
    Voel je waar dit naartoe gaat, ook vandaag tientallen raketten uit Rafah naar de grensovergang waar de voedseltransporten vandaan komen om Gaza van eten en drinken te voorzien. Je zou de naam mens niet mogen voeren. Vind ik

  • Oekraine heeft niet een terroristische aanslag gepleegd op Rusland. En mensen halen wel 2 belangrijke dingen door elkaar. 33.900 Palestijnen is inclusief Hamas strijders. Helaas zijn deze cijfers alleen vanuit Hamas bekend. Als je die van Israël er dan bij neemt, bijna 15.000 Hamasstrijders gedood, is het 1 burger per vijand. Dit is voor oorlogsgetallen, vooral in zo’n dichtbevolkt gebied met een vijand die menselijk schild gebruikt en zich als burger kleed, erg laag. Het is vreselijk wat er gebeurd maar de schuld ligt bij Hamas en niet bij Israël. En het is zeker wel jodenhaat. Wanneer er tienduizenden tot honderdduizenden burgers worden gedood in Syrië staat er niemand op straat. Bij Armenië en Azerbeidzjan staat er ook niemand op straat. Daar zijn het niet de Joden maar de moslims die Christenen verjagen. In de islamitische regio gebeuren vreselijke dingen waar geen protest op komt maar nu wel. Hoe zou dat toch komen?

 2. Ze moeten het hele NPO op zwart houden,vooral door de mediawet zal de NPO nog in het zadel worden gehouden door het verouderde omroep bestel.Ga eens leuke TV programma’s maken,in plaats je anomiene mening weer te geven.Ik krijg er onderhand een bipolaire geheugencomplex van.Je verschuilen achter anonieme namen is een teken van een bezit met een IQ van een wasbeer.Geef je naam weer wat ook op je paspoort staat,doet ik als 80 jarige senioor ook.Het hele verouderde omroep bestel en door de jarenlange verzuiling is niet meer van deze tijds-geest.Ga ander werk zoeken,die meer past omdat we te weinig personeel hebben,en dat is heel divers.Maar die werken bij de NPO om heel veel onzin weer te geven!.NPO is er voor elke Burger van Nederland,zonder politieke inmenging van gedrochten die anoniem willen blijven.Ga ander werk zoeken,die meer aansluit in het tekort van vakmensen,en dat is heel divers van karakter.Verzonden vanaf mijn smartphone.

 3. Ja laten we alles lekker op de spits drijven, hopelijk gaan we aan deze woke shit geen gehoor geven. Kom op zeg.

   • Blijkbaar toch wel, het is een vrouw die aangifte heeft gedrag en de EBU hanteert een zero tolerance beleid omtrent grensoverschrijdend gedrag, dus daar heeft het blijkbaar mee te maken. Hoop gedoe om niets blijkbaar.

 4. Het zou me werkelijk niks verbazen als NPO gevolg zou geven aan deze hallucinante oproep. Aktivisten en dwaallichten zat die u vertellen wat u moet en mag denken – van uw eigen belastingcenten.

  • Dat gaan ze dit keer niet doen, maar dat is alleen om niet Geert Wilders in de kaart te spelen. En dat is iets waar de woke en/of islamitische ondertekenaars nog niet aan gedacht hadden, maaar de top van de NPO wel.

 5. Wat ze willen moeten ze zelf weten. Wat mij wel opviel en dat in het nos journaal, dat niet is verteld dat Golan werd uitgejoeld tijdens repetitie en tijdens halve finale werd een applausband gebruikt. Op X zag je gewoon dat ze ook werd uitgejoeld. De protesten buiten het complex werd wel verteld bij het journaal. Zie hier het zogenaamde onafhankelijke nos

  Het onafhankelijke nos en de rest van Nederlandse msmheeft ook niet gemeld dat de algemene vergadering van UN in meerderheid heeft gestemd tot toelating van Palestina als volledig lid van de UN. Lijkt mij toch belangrijk nieuws.

  Ik dank X dat deze informatie openbaar is gemaakt

  O ja ik ben voor 2 staten oplossing

 6. Medewerkers die hier achter zitten zijn niet politiek onafhankelijk, zo kunnen we zien dat de omroep is geworden tot een links activistische bende!

  Hier moet grondig onderzoek naar worden gedaan en alle medewerkers die hier achter zitten direct de laan uit sturen!

 7. Wat een betutteling! Kijkers dienen zelf te bepalen of ze het willen zien of niet. Ik wil geen mening opgedrongen krijgen door een paar omroepmedewerkers.

 8. Wordt tijd dat de NPO voorgoed op zwart gaat. Vieze Jodenhaters zijn het daar. Ik ga vanavond op Israel stemmen.

 9. Eindelijk een mooie reden omvan deze betuttelende organisatie afscheid te nemen. Dit is geen Eurovisie Songfestival meer. 1. Israël hoort hier niet thuis. 2. Het gaat niet om de song maar om diegene die er het idiootste uitziet en of doet. 3. Stemmen gebeurt niet eerlijk. Geef jij geen stemmen aan mij krijg jij geen stemmen van mij. Stop met dit geldverslindende programma en zend iets fatsoenlijks uit. Zeker nu het kabinet wil gaan bezuinigen op de omroepen een mooie kans om geld te besparen.

 10. Heeft de NPO zijn medewerkers niet meer in de hand? Vroeger werd je eruit geschopt als je de naam van het bedrijf gebruikte om je punt te maken. Lafbekken zijn het, om de 20 jarige Israëlische deelneemster te boycotten. Moet hun eigen dochter eens zijn die daar staat.

 11. “De anonieme petitie, die tot nu toe slechts door twee anonieme personen is ondertekend”. Oftewel het is een soort hoax die klakkeloos wordt overgenomen en alleen door wat domme sites als Spreekbuis wordt verspreidt. En dan de reacties hierop. Linkse mensen zijn in ieder geval een stuk slimmer.

  • He Jordie, “spreekbuis een domme site’.

   Waarom schrijf je hier elke dag stukjes? Zou ik hier ook niet meer lezen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*