Peter Vandermeersch op De Perstribune van MAX

DS-redactie

Zondag 10 februari 2019 zijn NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch en oud-schaatser Jeroen Straathof te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune van MAX, tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1.

Peter Vandermeersch, te gast in het eerste uur van De Perstribune tussen 12.00 en 13.00 uur, maakte deze week bekend te zullen stoppen als hoofdredacteur van NRC Handelsblad. De inmiddels tot Nederlander genaturaliseerde Belg begon in 2010 bij de krant. Per september keert hij terug naar zijn oude liefde: Parijs. Hij wordt er correspondent. Eerder was hij daar werkzaam voor de Vlaamse krant De Standaard.

Schaatser Jeroen Straathof, te gast in het sportuur tussen 13.00 en 14.00 uur, werd in 1996 de allereerste wereldkampioen op de 1500 meter. Het WK afstanden was een uitkomst voor Straathof, die als allrounder moeite had met de lange afstanden. Toch is Straathof het prototype van de allround-sporter: hij nam als enige Nederlanders deel aan drie ‘soorten’ Olympische Spelen, de Winterspelen (als schaatser), de Zomerspelen (als baanwielrenner) en de Paralympische Spelen (als duowielrenner op de tandem met Jan Mulder).

In De Perstribune zet mediakenner Ron Vergouwen deze week een aantal prominente Vlamingen, die hun stempel hebben gedrukt op de Nederlandse media, op een rij. En hij staat stil bij de opmerkelijke mediagebeurtenissen van deze week.

De Perstribune wordt gepresenteerd door Margreet Reijntjes en Carrie ten Napel.

De Perstribune
Elke zondag van 12.00 tot 14.00 uur
Bij MAX op NPO Radio 1
Presentatie: Magreet Reijntjes en Carrie ten Napel
www.maxvandaag.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*