Peter Smet benoemd tot nieuwe directeur SVDJ

Peter Smet is door het bestuur benoemd tot nieuwe directeur van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Hij volgt per 1 januari 2022 de huidige directeur René van Zanten op, die na elf jaar afscheid neemt en met pensioen gaat.

Smet is momenteel werkzaam bij het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek als plaatsvervangend directeur en als innovatiecoördinator. Eerder werkte hij voor VPRO en De Balie. Hij werkt sinds 2016 bij het Fonds en heeft zich de afgelopen jaren met name ingezet voor het opzetten en vernieuwen van de SVDJ Accelerator, het journalistieke innovatieprogramma van het Fonds.

“Ik ben ontzettend blij dat het bestuur mij dit vertrouwen gunt en ik ben René zeer erkentelijk dat ik me als zijn plaatsvervanger heb mogen ontwikkelen,” aldus Smet. “Directeur zijn van het Fonds is absoluut een uitdagende functie, maar ik heb veel zin om aan de slag te gaan. Het Fonds heeft een unieke positie  binnen de journalistieke sector en ik weet zeker dat we een belangrijke bijdrage kunnen blijven leveren aan de vernieuwing hiervan.”

Scheidend directeur René van Zanten is blij met de benoeming van Smet: “Ik heb Peter leren kennen als een bevlogen, betrokken en creatieve plaatsvervanger. Het wordt tijd dat hij de eindverantwoordelijkheid krijgt. Het Fonds is bij hem in goede handen”. Van Zanten zal de komende maanden nog betrokken zijn bij de lopende zaken en zijn werkzaamheden per november overdragen aan Smet.

“We zijn heel blij met de benoeming van Peter Smet tot directeur” aldus Frits van Exter, voorzitter van het bestuur. “Als medewerker heeft hij in de afgelopen jaren laten zien dat hij inhoudelijk en organisatorisch veel verantwoordelijkheid kan dragen. Uit onze gesprekken is gebleken dat hij ook een heldere visie heeft op de bijdrage die het Fonds in de toekomst kan leveren aan vernieuwing en versterking van de journalistiek. We zullen René van Zanten, die elf jaar onze directeur was , enorm missen, maar menen dat we in Peter een waardige opvolger hebben gevonden.”

Foto door: Mariët Medendorp – SVDJ

Om dit soort succes in een baan te bereiken moet je je ook richten op het perfecte curriculum vitae en maak een cv in slechts enkele minuten met behulp van specifieke cv-voorbeelden voor uw beroep

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*