Peter de Mönnink neemt leiding in SBS over

Na bijna anderhalf jaar actief te zijn geweest als interim-CEO van SBS Broadcasting legt Hans Edin eind september 2014 zijn functie neer. Per 1 januari 2015 is hij benoemd tot Group Head of Television binnen Sanoma. In die rol zal Edin nauw samenwerken met de eindverantwoordelijke CEO’s, waaronder Peter de Mönnink. Daarnaast treedt Edin toe tot de Supervisory Board van SBS Broadcasting.

Per 1 oktober zal Peter de Mönnink, CEO van Sanoma Media Netherlands, voor een nader te bepalen periode de rol van CEO van SBS Broadcasting gaan combineren met zijn huidige taken. 

Over de wisseling van de wacht zegt Harri-Pekka Kaukonen, President en CEO van Sanoma: “We zijn Hans Edin dankbaar voor zijn belangrijke bijdrage aan SBS Broadcasting. Hij heeft voor stabiliteit gezorgd en gewerkt aan een fundament. Het groeipad van SBS kan vanaf die basis vertrekken. De “dubbelrol  van Peter de Mönnink zal zonder twijfel bijdragen aan een intensievere samenwerking tussen SBS, Talpa en Sanoma. Dit zal leiden tot nog betere, snellere en slimmere cross-mediale oplossingen voor onze klanten.”

In een reactie zegt John de Mol van Talpa Media:   Al geruime tijd is de samenwerking tussen Sanoma en Talpa geintensiveerd. Ik ben blij met de komst van Peter de Mönnink, want hij is iemand die het Nederlandse medialandschap en de Nederlandse cultuur kent en dat laatste is wellicht nog belangrijker dan het eerste. Peter heeft de brug geslagen tussen Sanoma en Talpa en ik verheug me enorm op de samenwerking met hem.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*