Persmuseum wil naar Beeld en Geluid

Het Persmuseum in Amsterdam wil met haar tentoonstellingen verhuizen naar het instituut Beeld en Geluid in Hilversum. Door ze onder te brengen bij het Instituut hoopt het meer bezoekers te trekken. Dat zegt bestuurslid Onno Aerden in Het Parool. Het Persmuseum zit nu in Amsterdam-Oost en trekt daar ,,enkele duizenden bezoekers” per jaar.

Het museum heeft ook gekeken naar andere locaties elders in de hoofdstad, maar die bleken te duur. De grote collectie kranten en tijdschriften, politieke prenten en reclame-uitingen blijft wel in Amsterdam, bij het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis.

Of de verhuizing ook daadwerkelijk doorgaat is afhankelijk van subsidie door de Raad voor Cultuur. ,,Mocht dat niet lukken, dan wordt het scenario wel erg somber”, meent Aerden. Het Persmuseum bestaat sinds 4 november 1915 en vierde dus onlangs haar eeuwfeest.

UPDATE: Directeur Niels Beugeling van het Persmuseum in Amsterdam stopt er per 1 februari mee. Hij wil niet meewerken aan een plan om het museum naar Hilversum te verhuizen, bevestigde hij een bericht in Het Parool. Het Persmuseum hoort volgens Beugeling in Amsterdam. ,,Het is van oudsher zo geworteld in de stad.” Hij werkte dertien jaar voor het museum.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*